Op 21 maart hield Nederland haar gemeenteraadsverkiezingen. In de aanloop naar deze verkiezingen nam het aantal online politieke campagnes enorm toe. Tijdens die online verkiezingscampagnes merkten we op dat heel wat politici gebruikmaken van video. Op deze manier wisten ze op een leuke en dynamische manier hun boodschap in de kijker te plaatsen. Wij zetten dan ook graag voor jou enkele van deze sociale mediavideo’s op een rijtje.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

1. Leefbaar Rotterdam

2. VVD Amsterdam

3. PvdA Groningen

4. GroenLinks Breda

5. Partij van de Dieren Zaanstad

In een korte maar krachtige video kan je heel wat informatie op een luchtigere manier verspreiden, toch zeker beter dan in een lange saaie tekst. Speel met verschillende beelden, laat partijleden in beeld komen, kies een leuke setting. Zorg dat de video natuurlijk oogt en je zal zien dat je ze op heel wat sympathie kan rekenen. Het gevolg hiervan is likes en shares die ervoor zorgen dat jouw boodschap een groter bereik genereert.

6. D66 Alkmaar

7. CDA Rotterdam

8. PvdA Utrecht

9. GroenLinks Amsterdam

10. ChristenUnie Apeldoorn

Je ziet dat er heel wat verschillende manieren zijn om een leuke video te maken die jezelf of jouw partijgenoten in beeld brengt. Via deze weg kan je op een dynamische wijze jouw politieke programma naar voren brengen.

Vandaag spreken wij heel vaak over de ‘Beeldvoerder’. In dit blogbericht bespreken we uitgebreid zijn of haar rol. Kort samengevat is het een goed idee om iemand in jouw team aan te stellen of iemand in te huren om sociale mediavideo’s te maken over en tijdens jouw politieke campagne. Zo geef je een beeld achter de schermen en heb je tegelijk ook controle over de boodschap.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!