Video is al lang niet meer de toekomst, maar het heden. Jaar na jaar zien we het belang van video toenemen. Ook nu in 2018 zijn er steeds nieuwe tactieken en strategieën die opkomen. In dit blogbericht bespreken we 13 van deze tactieken voor jou.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Waarom moet je nog meer video gebruiken in 2018?

  • Video’s geven een veel betere indruk van de beschikbare producten.
  • Video helpt bij het communiceren van de merkcultuur.
  • Video is niet alleen een leuke tool, maar ook een tool dat de conversie verhoogt.

Video is de belangrijkste content marketing strategie. Of het nu Facebook, YouTube, Twitter of iets anders is. Je moet beginnen nadenken hoe je creatief met video kan omgaan.

En als extra bonus: online videoreclame is veel goedkoper.

Hier geven we je graag 13 concrete toepassingen hoe je video kan implementeren.

1. Presentatie van een product of dienst

Video’s kan je inzetten om producten te belichten. Iets wat de bezoeker ook het liefst wil. Het brengt op deze manier de site tot leven met als resultaat dat bezoekers langer op jouw website blijven, een hogere conversie en meer interactie.

Volgens Marketing Sherpa zijn bezoekers 64 procent meer geneigd tot aankoop over te gaan na het bekijken van deze video. Het geeft de consument een beter gevoel bij het kledingstuk en het merk, met hogere conversie tot gevolg.

2. Video’s van tevreden klanten of deelnemers: Testimonials

Iedereen weet dat tevreden klanten jouw beste ambassadeurs zijn. Waarom laat je ze niet een keertje hun verhaal doen in een video?

Videogetuigenissen zijn een krachtige manier om bestaande klanten in de kijker te zetten en tegelijk potentiële nieuwe klanten over de streep te trekken.

In onderstaande video lieten we enkele deelnemers aan het woord over onze workshop neuromarketing.

  • Focus op het verhaal van jouw klant
  • Situeer zowel probleem als oplossing of resultaat
  • Werk vanuit concrete voorbeelden en cases
  • Deel je video via Facebook en Twitter
  • Vertel een authentiek verhaal

3. Activiteiten promoten

Bellewaerde heeft op die manier een mooi promotiefilmpje gemaakt.

Dit kunnen ze makkelijk op hun website plaatsen. Om hun bezoekers te doen dagdromen en verlangen.

4. Een videorecensie

Een videorecensie is eigenlijk een soort video-testimonial en wordt gebruikt bij allerlei soorten producten en diensten. Volgens een onderzoek van Dimensional Research gaf 90 procent van de kijkers aan beïnvloed te zijn door een videorecensie.

Hier een voorbeeld van een boekrecensie via ‘Why I love this Book’.

5. Video inzetten om kennis te verkopen

Software leren gebruiken is vaak iets dat je eerst moet zien, voordat je het zelf kunt doen. Op Learn from me verkopen ze instructievideo’s voor verschillende niveau’s aan betaalbare prijzen. Het is een slimme manier om video in te zetten waar iedereen van profiteert. Hoe je je video als verlengstuk van je huidige activiteiten kan gebruiken om meer omzet te behalen.

6. Gepersonaliseerde video in mail

Hieronder zie je een voorbeeld van een gepersonaliseerde video die Monarch Airlines naar hun klanten verstuurde.

De gepersonaliseerde video had een open rate van 36% en 99% van de kijkers keek de video uit tot het einde. De uiteindelijke omzet kwam uit op 220.000 euro. Een ROI van 3:1. Een groot succes dus.

7. Storytelling + productvoorstelling

De kracht van video kan je niet alleen gebruiken om het product te laten zien, maar ook om een ​​verhaal te vertellen. Dit helpt om een sterkere band te scheppen met je huidige en toekomstige klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is theory 11 die speelkaarten verkoopt.

8. Amusement en product in de kijker zetten

 Vat 19 een webshop met speciale gadgets en artikelen heeft een YouTube kanaal met meer dan 4.5 miljoen volgers. Daar promoten ze hun nieuwe producten op een grappige manier met filmpjes.

9. Een populair product in de verf zetten

De populaire ‘Will it Blend’ video’s. Om de BlendTec blenders in de verf zetten. De campagne ging viraal en meer dan 800.000 volgden het YouTube kanaal.

Oprichter Tom Dickson onthulde dat de campagne een groot succes is geweest voor BlendTec:

“The campaign took off almost instantly. We have definitely felt an impact in sales. Will it Blend has had an amazing impact to our commercial and our retail products” zei hij.

10. Webinar

Een webinar is een online seminar, waarin je jouw klanten en prospects kunt onderwijzen over jouw onderwerp of expertise. Je kunt zelfs interactie met de kijkers hebben via een live-chat functie.

Kan je combineren met vraag en antwoord sessies (Q&A’s), waarin je jouw prospects en klanten uitnodigt om welke vraag dan ook te stellen over jouw product, dienst of expertise.

 

 

11. Om nieuw personeel aan te werven

Maak een verpletterende eerste indruk door potentiële werknemers aan te werven aan de hand van een leuke video. Bekijk hieronder een tof voorbeeld van Poco Loco:

12. De CEO van het bedrijf een gezicht geven

Om meer betrokkenheid en affiniteit met je klanten te creëeren. Willen mensen van jou kopen, dan gaat dat via de stappen: ‘know, like en trust‘. Als ze een gezicht zien bij de naam van het bedrijf komt dit sterker over.

Denk maar aan Dovy-keukens. Wie kende Donald en Dovy keukens daarvoor?

13. How-to video’s

En als laatste voorbeeld, maar wel ééntje dat je makkelijk kan toepassen de How-to video’s. Hier alvast een mooi voorbeeld:

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!