Personal branding is een manier om je van anderen te onderscheiden. Jouw unieke kwaliteiten zorgen hiervoor. Jouw personal brand kom tot uiting in de ambities die je hebt en wat je communiceert. Onthoud vooral: de perceptie van de mensen om je heen bepaalt welk personal brand je echt bent. Wij geven je alvast 2 tips die jouw personal brand naar de next-level brengen.

Tip 1: Word een bron van bijzonder en relevant nieuws

Je weet dat je personal brand stevig is als jij de bron van informatie bent. Streef ernaar om dé persoon te zijn die journalisten en mediaplatformen contacteren indien ze een expert nodig hebben.

Je kan starten door informatie die je interessant en relevant vindt te delen op sociale media. Wat je ook kan doen is dit te delen naar jouw emailcontacten. Dit kan helpen om een fanbasis op te bouwen van mensen die jou volgen en jou als een autoriteit op bepaalde onderwerpen zien.

Tip 2:  Hou een gedetailleerde lijst van contacten bij

Nu jouw contactenlijst groter wordt door het groeien van jouw personal brand is het belangrijk hier een gedetailleerde lijst van bij te houden. Hou bij wie de persoon is, waar je elkaar ontmoet hebt, potentiële opportuniteiten en hoe je hem of haar kan helpen.

Een gedetailleerde database is niet enkel handig voor jezelf. Maar ook als je iemand uit jouw contacten bij een andere persoon kan aanbevelen als er een opportuniteit ontstaat. Je zal veel meer voordeel halen als je iemand anders kan helpen zonder daarvoor iets terug te vragen.

BENIEUWD NAAR MEER TIPS?

Klik dank op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!