Aangezien we informatie aan een hoog tempo consumeren, is het voor een marketeer heel moeilijk om zijn of haar boodschap te doen opvallen. Één van de tactieken om aandacht te krijgen voor wat de organisatie te vertellen heeft, is video. Een video op zich is eenvoudig te maken, maar als je een video op sociale media wilt laten scoren, moet je rekening houden met enkele zaken.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Wij bespreken drie cruciale zaken waarmee je best rekening houdt als je wilt scoren met een sociale mediavideo:

1. De driesecondenregel bij een video

Het allerbelangrijkste aan een goede sociale mediavideo is timing. Omdat we zo graag scrollen is het moeilijk om iemand zijn aandacht te grijpen en te doen stoppen met scrollen. Daarom is het zeer belangrijk om in jouw video rekening te houden met de eerste drie seconden. Het is in deze fase dat iemand voor zichzelf beslist of hij of zij verder wilt kijken of niet.

Hoe kan ik dan iemand zijn aandacht in die eerste seconden grijpen?

Gebruik een sterk contrast of maak gebruik van snelheid. Dit kan je doen door te spelen met contrasterende kleuren of een groot aantal beelden binnen een korte tijdspanne te tonen.

2. Ondertitel je video 

Ondertitels hebben sinds de komst van sociale mediavideo’s aan belang gewonnen. Misschien heb je het zelf al gemerkt, maar als jij naar video’s kijkt op Facebook is de kans groot dat je deze zonder geluid bekijkt. Wat als deze video nu een gesproken boodschap bevat en er geen ondertitels zijn? Helaas is deze boodschap nu hopeloos verloren gegaan. Daarom is het van essentieel belang ondertitels te voorzien. Zo bereik je ook de mensen die jouw video’s bekijken zonder geluid.

3. Houd het kort en zet aan tot actie

Aangezien onze concentratiespanne steeds korter en korter wordt, is het niet erg raadzaam sociale mediavideo’s te maken van enkele minuten lang. Daarom raden we aan jouw video’s niet langer te maken dan 1 minuut. Als mensen zien dat het langer zal duren, is de kans groter dat zij afhaken. Daarnaast vergeten veel mensen de kijker aan te zetten tot actie.

Want wat is nu eenmaal het doel van een sociale mediavideo? Dat de persoon die de video bekijkt ook iets doet uiteraard! Dit kan bijvoorbeeld de website bezoeken zijn, een donatie doen, een artikel kopen op jouw website, inschrijven voor jouw petitie, …. Het zou toch jammer zijn dat je tijd en geld hebt geïnvesteerd in een video waarvan de kijker zich niet bewust is van het doel.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!