Voor je begint na te denken welk soort video je gebruikt, is het misschien belangrijk eerst te weten ‘waarom?’ In dit bericht geven we jou de 4 belangrijkste redenen waarom je video in jouw contentstrategie moet gebruiken.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

ENKELE INZICHTEN IN HET GEBRUIK VAN VIDEO

100 % ‘mobile-first’

We zijn tegenwoordig altijd onderweg. Het is dus normaal dat mobiel steeds belangrijker wordt. Facebook voorspelt dat in 2020 59% van de gebruikers in de VS alleen nog mobiele toestellen zal gebruiken. Mobile proof copy en content is een must.

Wat wil je klant mobiel terugvinden?

In 2017 was video al populair, maar in 2018 zal video nog belangrijker worden. De mobile-first-cultuur zorgt ervoor dat Facebook en LinkdIn steeds meer de kaart van video spelen.

2017:

  • 100 miljoen uur/dag naar video op Facebook gekeken
  • 50% van alle online filmpjes bekijkt men mobiel
  • Videoboodschap onthoudt men 3 tot 4 keer beter
  • Mensen bekijken video vaker en sneller mobiel
  • YouTube heeft meer dan 1 miljard gebruikers
  • 500 miljoen uur/dag filmpjes op YouTube bekeken
  • Snapchat heeft ongeveer 100 miljoen dagelijkse gebruikers

Tegen 2019 voorspelt men dat 80% van het internetverkeer video zal zijn.

Video’s deelt men meer

Adverteren alleen is niet voldoende. Luchtige video’s die vertrouwen en emotie uitstralen bekijkt men sneller. Je hebt 33% meer kans dat mensen jouw sociale media video delen met een leuke boodschap, dan enkel en alleen commercieel.

 

Zet in op emotie! Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat consumenten een emotionele band met een merk belangrijk vinden.

 (BRON: Story Me)

ENKELE TIPS BIJ HET INZETTEN VAN VIDEO IN JOUW CAMPAGNE:

1. Voorzie waardevolle informatie

Met een video kan je snel meer uitleg geven dan je met woorden zou kunnen doen. Bij de lancering van Dropbox was het principe nog niet zo duidelijk. Door een “what is dropbox” filmpje op de landingspagina te voorzien zagen ze hun conversie met 10% stijgen.

 

2. Boost je conversie

Een video toevoegen aan je startpagina kan zelf tot 80% meer conversie zorgen. Een how-to-use-video kan altijd handig en nuttig zijn voor potentiële klanten.

 

3. Zorg voor een sterkere call-to-action

Voeg naast je video een CTA-button. Prezi heeft hier op ingespeeld. Eerst ziet de surfer hoe makkelijk het is om met Prezi te werken en krijgt dan daarboven de CTA te zien.

 

4. Bereik een nieuw publiek

Als je videomarketing niet omarmt, mis je een groot potentieel publiek. Met Snapchat, Instagram en Facebook Stories zijn het gebruik van tijdelijke video’s en foto’s steeds populairder. (video’s die verdwijnen na 24u) Je kan hier bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product mee tonen of een nieuwe collectie of vluchtige ‘behind the scene’ momenten. Tijdelijke content laat toe om op een korte en krachtige manier aan storytelling te doen. 32% van de generatie Z kijkt dagelijks meer dan 1 uur online naar filmpjes.

 

(Overzicht Instagram en Facebook gebruik)

Je moet als bedrijf aanwezig zijn waar je potentiële klanten aanwezig zijn natuurlijk. Wil je meer weten waarom video de toekomst is?

Waar je video allemaal nog voor kan gebruiken? Welk soort toepassingen er nog zijn? Wij helpen je graag verder. Aarzel niet om ons via onderstaande knop te contacteren.

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!