Tijdens mijn roadtrip doorheen Amerika sprak ik verschillende experts op vlak van politieke communicatie en campagne voeren. Zo sprak ik onder andere met een burgemeester, PR-consultants, woordvoerder en campagnemanagers. Zij gaven mij 30 tips om burgemeester te worden. Hier kan je er alvast 4 lezen.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

4 tips om burgemeester te worden
 
Draagvlak

De eerste en belangrijkste vraag die je je moet stellen is: “Heb ik een draagvlak?” Je kan wel de ambitie hebben om burgemeester te worden, maar als niemand anders dat denkt, dan zal je natuurlijk niet ver raken. Voor je de stap zet, moet je dus zeker zijn of je wel genoeg draagvlak hebt.

Volg spreeklessen

Niets hatelijker dan een speech vol met euhms en hums. Probeer dit te vermijden. Als je dit wel doet, dan verliezen de mensen de boodschap die je wilt communiceren. Een goede speech doet nog steeds wonderen.

Creëer een sterk personal brand

De personalisatie van de politiek zet meer en meer door. Mensen stemmen op stemmen en steeds minder op partijen. Een sterk personal brand, los van de partij, is daarom een absolute must.

Claim een onderwerp

Een sterk personal brand komt niet zomaar. Het is elke dag hard werken. Belangrijk hierbij is dat je keuzes maakt. Het is bijna onmogelijk om je succesvol te profileren op verschillende thema’s. Je kan maar beter één iets claimen en er dan ook volledig voor gaan.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!