Bedrijven, organisaties en particulieren zetten meer en meer in op digitale communicatie. Ze hebben een website, zijn actief op sociale media en verspreiden op regelmatige basis content. Ondanks dat ze op regelmatige basis communiceren komt het vaak voor dat ze niet overtuigen. De klant koopt geen producten aan, er is niemand die zich inschrijft  voor een evenement of er stemmen weinig personen op de partij.

Wil je nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Hoe komt dit en hoe kan men dit probleem aanpakken? Aan de hand van neuromarketing zorg je ervoor dat je niet enkel informeert, maar overtuigt. Dat mensen actie ondernemen en je investeringen in digitale communicatie renderen. We hebben voor jou 5 tips opgesteld die jou helpen om mensen online te overtuigen:

1. Ga niet op het buikgevoel af, maar op feiten en cijfers.

Veel mensen denken dat een mooie website automatisch meer business genereert. Helaas is dit niet altijd het geval. Maak gebruik van monitoringsprogramma’s die je kan koppelen aan jouw website. Zo kom je te weten hoe het online gedrag is van jouw klant. Zo kan je hier beter op inspelen.

Vraag jij je soms af waarom je ondanks de vele bezoekers op jouw website relatief weinig offerteaanvragen krijgt? Misschien ligt dit aan het feit dat mensen gewoon niet weten hoe en waar ze dit moeten doen. Dit en zoveel andere zaken kan je tegenwoordig met gratis tools uittesten. Meten is weten!

2. Wat is het belangrijkste op jouw website?

Onderzoek heeft aangetoond dat websitebezoekers voornamelijk het bovenste deel van een websitepagina bekijken. Dit hebben we zelf ook getest. Wat kunnen we hieruit leren? Denk na wat voor jou het belangrijkste is dat mensen moeten zien als ze jouw website bezoeken. Zet dit dan bovenaan de pagina.

Als jouw belangrijkste informatie onderaan staat, dan is de kans groot dat ze het niet gezien hebben en je links laten liggen. Het is een veelgemaakte fout, maar zo gemakkelijk recht te zitten.

3. Testimonials

Testimonials zijn één van de krachtigste marketingtechnieken die er bestaan in digitale communicatie. Want wees eerlijk, wie ben jij eerder geneigd te geloven? Iemand zoals jezelf die zegt hoe goed dit product is of de verkoper van dit product? Bedrijven als Bol.com, Coolblue, Amazon, … hebben dit goed begrepen en zetten dit dan ook goed in de verf.

Mensen zijn kuddedieren en hebben vaak de mening van anderen nodig om zeker te weten of iets te vertrouwen is of niet. Daarom zijn wij er zo vatbaar voor.

4. Voeg een video toe

Voeg een video toe aan je website. Websites die video gebruiken hebben tot 73% meer conversie. Dat wil zeggen dat over het algemeen websitebezoekers tot 73% meer actie ondernemen op jouw website. De reden hiervoor is dat mensen op die manier al kennis met jou maken en een vorm van sympathie krijgen. Dit zet mensen aan om extra informatie te vragen, het downloaden van een e-book of het opvragen van een offerte.

5. F*ck de huisstijlgids

De huisstijlgids. Het is voor velen een heilig huisje waar men niet aan mag komen. Vaak omdat ze er bij een designer veel voor betaald hebben. Maar op websites werkt dit anders. Indien je voor alle knoppen, links, teksten,… dezelfde kleuren en vormen gebruikt zal er niets uitspringen. Mensen lezen geen volledige webpagina’s meer, ze scannen pagina’s.

Hoe kan je er dan voor zorgen dat een potentiële klant de belangrijkste informatie ziet? Stap dan af van de huisstijl en gebruik een contrasterend kleur of een vorm die een beetje afwijkt van de anderen. Zo neem je de aandacht vast van jouw bezoeker en lezen ze de informatie die jij wilt dat ze lezen.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!