1. Vind je potentiële werknemers op LinkedIn

Getalenteerde kandidaten zijn vaak niet op zoek naar een job, omdat ze die al hebben. Wel spenderen ze een aardig potje tijd op sociale netwerksites zoals LinkedIn. Zelfs wanneer ze niet op zoek zijn naar werk kan een aantrekkelijk, goed geschreven jobvoorstel hun interesse opwekken.

Zorg er dus voor dat je HR-team erop getraind is aantrekkelijke jobvoorstellen te ontwerpen en naar de juiste profielen op zoek te gaan.

Naast LinkedIn is het vanzelfsprekend aangeraden om ook op de andere belangrijke kanalen, nl. Facebook, Instagram en Twitter, aanwezig te zijn en de vacatures te plaatsen.

2.   Werknemers als ambassadeurs

Sociale media posts van werknemers komen veel geloofwaardiger en authentieker over dan wanneer het bedrijf zelf berichten plaatst. Bovendien lokken berichten van het personeel 8%meer engagement uit. Zet hen dus aan om behind the scenes berichten te posten en werkervaringen te delen.

Ook video’s waarin werknemers vertellen over hun ervaringen zijn voor de website zelf aan te raden content. Die video’s post je uiteraard het best ook op de sociale mediakanalen van het bedrijf.

Werken bij TP Connections!

Hoe is het om te werken bij TP Connections? Niets beter dan eens onze eigen medewerkers aan het woord te laten en hen zelf hun ervaringen bij ons te laten vertellen! Meer informatie: https://tpconnections.be/

Geplaatst door TP Connections op Woensdag 6 februari 2019

3.   Engageer met je potentiële toekomstige werknemers

Het is heel belangrijk om jouw Employer Brand in de verf te zetten op sociale media door altijd responsief en communicatief te zijn met je doelpubliek. Persoonlijk zijn scoort in de corporate wereld altijd goed. Zo zal jouw doelpubliek zich meer verbonden voelen met het bedrijf en gemotiveerder zijn om bij jou te solliciteren. Engageren kan je op verschillende manieren doen:

  • Antwoord op commentaren en likes
  • Stel vragen
  • Begin een conversatie met mogelijke kandidaten
  • Beantwoord mails en berichten zo snel mogelijk

4.   Consistentie in toon en stijl

Behoud één en dezelfde toon voor je Employer Brand wanneer je engageert met je doelpubliek of berichten plaatst. Wie van je werknemers er ook op dat moment de sociale media onderhoudt; de stijl moet altijd dezelfde zijn. Bij voorkeur uniek, vriendelijk en met een tikkeltje humor. Zorg vooral dat je hele communicatiestijl past bij jouw werknemer-persona.

Om een consistentie stijl te krijgen in jouw communicatie raden wij aan om als bedrijf (of persoon) een branding statement te maken. Dit komt neer op een definitie van jouw ideaalbeeld bij de klant. Wat moet mensen over jou of het bedrijf zeggen? Deze oefening doen wij heel regelmatig bij bedrijven en personen en keer op keer is dit een enorme stap naar een beter communicatiebeleid.

5.   Pak uit met de voordelen

Het is aangeraden af en toe ook met de voordelen die je als bedrijf aan je werknemers geeft naar buiten te komen op sociale media. Of het nu een dagje teambuilden is, een gratis middagmaal of flexibele uren, plaats er een post over. Succes en interactie gegarandeerd.

Wil je hier graag meer over weten? 
Aarzel dan niet om ons, via onderstaande knop, te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!