‘The money is in the list’ wordt er vaak gezegd. Dat klopt ook voor een stuk want het aanleggen van een lijst aan mailadressen is een goede manier om mensen te bereiken die ooit interesse in jou hebben getoond.

E-mailmarketing heeft het grote voordeel dat je een groep mensen kan bereiken zonder dat je hiervoor hoeft te adverteren of een andere betalende methode toe te passen. Maar hoe kan je dit doen? Wij geven je alvast 6 methodes om aan mailadressen te verzamelen.

1.Webinar

Een webinar kan je zien als een online seminarie. Het grote voordeel van een webinar is dat je geen fysieke ruimte, catering of ontvangst moet voorzien. Daarnaast kan je in een webinar veel meer mensen verwelkomen die bovendien van over de hele wereld kunnen komen.

Om mensen te laten deelnemen aan een webinar kan je ook hier vragen om zich in te schrijven door middel van hun mailadres.

2. E-book

Een vaak gebruikte manier om mailadressen te verzamelen is het weggeven van een gratis e-book. Dit kan over allerlei onderwerpen gaan. Gezonde ontbijtrecepten, tips voor het onderhoud van je tuin of inzichten in politieke marketing.

Geïnteresseerde bezoekers geven hun mailadres en krijgen in ruil het e-book.

3. Online kortingscoupon

Een veel gebruikte techniek bij webshops is het geven van een online kortingscoupon.

Tijdens het bezoek gebeurt het vaak dat je een pop-up te zien krijgt waar je in ruil voor je mailadres een coupon krijgt met een aantal procent korting op jouw aankoopbedrag.

Vaak staat er dan ook op de pop-up de vermelding dat jij je dan automatisch inschrijft voor de nieuwsbrief.

4. Gated content en websites

Gated content en websites zijn content en websites die pas kunnen bekeken worden nadat er iemand zich registreert.

Op die manier kun je weer mailadressen verzamelen, maar ook goed bijhouden wat de acties zijn van die personen op de website. Dit kan je enerzijds doen met Google Analytics, maar ook met tools zoals Hotjar of Crazy Egg.

Bij deze techniek zijn er jammer genoeg wel enkele nadelen gebonden. Zo wordt een afgeschermde website niet meegenomen in de SEO-resultaten. Je website zal namelijk niet geïndexeerd worden door Google.

Een ander nadeel is dat bezoekers eerst hun gegevens moet geven vooraleer ze weten wat ze krijgen. Dit kan je wel oplossen door op voorhand concreet te vertellen wat de bezoeker krijgt.

5. Gratis wifi aanbieden

Er zijn heel wat commerciële zaken die gratis wifi aanbieden. Bijvoorbeeld hotels, kleine winkels, restaurants, shoppingcentra, …

Om gebruik te kunnen maken van de gratis wifi dient een persoon in te loggen met een mailadres. Dit heeft als voordeel dat de klant gratis wifi kan gebruiken en jij een mailadres bemachtigt van de potentiële klant.

In de toekomst kan je deze persoon benaderen met nieuwe marketingacties. Het pluspunt hierbij is dat je weet dat er al een bepaalde interesse werd getoond in jouw winkel. Zo is deze persoon geen koude, maar een lauwe lead. Dit kan zeker helpen in het overtuigingsproces.

6. Evenementen

Een evenement organiseren is een goede manier om persoonlijk in contact te komen met potentiële klanten of mensen die een interessant netwerk hebben.

Indien je het evenement koppelt aan een inschrijving kan je op een gemakkelijke manier aan emailadressen geraken. Personen die zich voor jouw evenement hebben ingeschreven hebben namelijk expliciet hun gegevens met jou gedeeld.

Belangrijk is hier wel om zeker te vermelden dat de mailadressen voor marketingdoeleinden gebruikt worden.