Video is hot! Als organisatie is het tegenwoordig ondenkbaar om geen video op te nemen in de sociale media content. Helaas zien we nog vaak video’s verschijnen die niet optimaal zijn voor sociale media. Daarom hebben we voor jou enkele tips:

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Neem de aandacht vast van de kijker binnen de eerste 3 seconden.

De concurrentie op sociale media is extreem hoog. Iedere dag krijgen we honderden, zo niet duizenden, soorten content te zien. Als jij ervoor wilt zorgen dat mensen jouw video op sociale media bekijken, hou dan rekening met de eerste 3 seconden. Deze eerste 3 seconden is de tijdspanne waarin mensen beslissen indien zij verder willen kijken naar een video of niet.

Maak het bondig.

We krijgen een enorme hoeveelheid content te verwerken. Dit maakt het moeilijk om bepaalde boodschappen te onthouden. Maar als je de kernwoorden in jouw boodschap herhaalt onthouden mensen dit langer. En als het even kan, vat dan deze kernwoorden op het einde van de video nog eens samen aan de hand van tekst. Jouw video zou niet langer moeten duren dan 1 minuut. De ideale lengte van een video voor Facebook ligt tussen de 30 en 60 seconden.

6-tips-voor-een-goede-sociale-media-video

Denk na over de setting van de video.

Wil je met een video het fileprobleem aankaarten? Film dan op de plaats in jouw stad of gemeente waar er op dat moment een file is.  Of wil je een promotievideo maken voor de komende chirofuif waarbij men de opbrengst gebruikt voor de opfrissing van het chirolokaal? Neem dan beelden van het chirolokaal mee in je video. De setting van je video geeft een extra kracht aan de boodschap en mensen weten dan ook sneller waarover je het hebt.

Gebruik verschillende beelden in de video voor afwisseling en dynamiek.

Stel je voor dat iemand 1 minuut aan een stuk in hetzelfde beeld zijn boodschap staat te verkondigen. Voor de kijker is dit oersaai en nodigt dit niet uit om verder te kijken. Wat je kan doen is tijdens de eerste seconden de persoon in beeld laten en vanaf dan afwisselen met andere beelden. De stem van die persoon kan je gemakkelijk over andere beelden plakken. Als resultaat heb je dan een dynamischere video, maar met dezelfde stem en de boodschap die behouden blijft.

Zorg voor ondertiteling van jouw video.

Uit onderzoek is gebleken dat 85% van de mensen video’s op Facebook zonder geluid bekijken. Dat wil dus zeggen dat als jouw video geen ondertiteling bevat de boodschap hopeloos verloren gaat. Wil jij dat mensen niet per se het geluid hoeven aan te steken om jouw boodschap te ontvangen? Voorzie ondertiteling!

Houd rekening met de omgeving.

Indien je een video opneemt waarbij er iemand spreekt moet je zeker rekening houden met het omgevingsgeluid. Er is niets zo vervelend als verkeersgeluid, de echo van een kamer of het geluid van de wind. Je kan dit deels oplossen met een externe microfoon op jouw camera of een speldmicrofoon. De beste oplossing blijft uiteraard om dit op voorhand zoveel mogelijk te vermijden. Controleer ook zeker of er niet teveel of te weinig licht aanwezig is. Indien je dit achteraf nog teveel moet aanpassen met jouw montagesoftware zal dit een effect hebben op de kwaliteit van de video.

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!