Hoe komt het toch dat een post op Facebook meer bereik genereert dat een andere post? De oorzaak ligt in het algoritme van Facebook. Dat is een formule die bepaalt wat er wel en wat er niet op de tijdslijn van een Facebook-gebruiker verschijnt.

Maar hoe raak je nu bovenaan die tijdslijn? Hoe zorg je ervoor dat jouw bericht wel gezien wordt in de gigantische communicatiestroom op Facebook? Wist je trouwens dat er maandelijks meer dan 25 miljard berichten op Facebook verschijnen?

Om die reden hebben wij voor jou 7 tips opgesteld die helpen om jouw bericht meer te doen opvallen en zo een groter bereik te laten genereren.

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Inzetten van video

Ieder jaar opnieuw stijgt het gebruik van video. Facebook beloont dit ook. Facebook geeft video’s een betere ranking in het algoritme wat betekent dat een video dus beter zal scoren. Laad de video niet eerst in op Youtube, want Youtube en Facebook zijn elkaars concurrenten. Post jouw videofile dus rechtstreeks in Facebook.

Hoe meer vrienden, hoe meer vreugde, hoe meer bereik

Voeg mensen toe op Facebook die je bijvoorbeeld net hebt leren kennen op een receptie. Het is een extra mogelijkheid om jezelf te etaleren. Of stel dat je een vriendschapsverzoek krijgt, voeg hem of haar toe als het een potentiële lead is. Want die mensen zijn misschien op zoek naar capaciteiten waarover jij beschikt.

Tag andere mensen 

Het is een veelgemaakte fout om mensen niet te taggen. Want als je die mensen tagt, komt die post ook in de tijdslijn van de vrienden van die mensen.  De kans is dus groter dat ze zullen liken en het belangrijkste is dat ze jou leren kennen.

Hoe meer interactie, hoe beter

Het algoritme hecht veel belang aan conversie. Zo weten ze of een bericht al dan niet goed werkt. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen reageren door een vraag te stellen. Facebook gaat een bericht dus aan meer mensen tonen als het interessant is.

Kies het juiste tijdstip 

Wanneer is het juiste tijdstip? Er bestaat helaas geen standaardantwoord op deze vraag. Denk goed na wanneer je doelgroep Facebook raadpleegt. Is dat ’s morgens voor het ontbijt of ’s avonds laat na het sporten? Kies een tijdstip en vergelijk met de andere tijdstippen om te weten wat het grootste bereik genereert. Op die manier kan je er wel voor zorgen wanneer je berichten het best scoren en wanneer je zeker niet moet communiceren.

Zorg dat je kwaliteit hebt om te posten

Post zaken die nuttig zijn. Heb je niets te vertellen, vertel dan ook niets. Waarom? Als je veel zaken op je profiel plaatst die weinig likes of reacties hebben, zal het algoritme beoordelen dat de posts niet interessant zijn. Dit komt dan weer neer op een kleiner bereik.

Gebruik emoties

Een goed bericht is persoonlijk en bevat emotie. Waarom? Het emotionele gedeelte van ons brein is immers sterker dan het rationele brein. Dat wil daarom niet zeggen dat mensen moeten wenen. Maar een beetje emotie gebruiken in jouw bericht zorgt ervoor dat de boodschap nog sterker is.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!