Kleerkast Kevin voelt zich niet altijd even hard op zijn gemak tussen de andere patsers in de fitness. Zij dragen namelijk allemaal eenzelfde soort kleding van eenzelfde soort merk. Hoe komt het dat merken het middel bij uitstek zijn om bij de groep te horen?

In deze aflevering van ‘Opiniemakers’ bespreken Reinout en Kevin de kracht die kleding en merken kunnen hebben, wat de piramide van Maslow hiermee te maken heeft en hoe je inkomen misschien iets te maken kan hebben met je behoefte om bij een groep te horen.

Deze podcast is uiteraard niet lang genoeg om dieper in te gaan op de verschillende sociologische en psychologische processen die hierbij aan te pas komen! Daarom kan je in deze aflevering een korte toelichting horen over de verschillende zaken die we leerden uit onze eigen studies.

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.