Sociale media zijn niet weg te denken als het gaat over het verkondigen van meningen. Door het anonieme aspect van sociale media zijn haatberichten makkelijke geschreven en nog makkelijker gedeeld, maar staan mensen nog stil bij de gevolgen ervan?

We ontdekken regelmatig dat er bedrijven zijn die aan greenwashing doen en hebben meer dan ooit inzicht in welke campagnes door onze politici op sociale media worden gevoerd. Maar hoe kan men fake news van real news onderscheiden? Wanneer kunnen we 100% zeker zijn dat de gedeelde informatie correct is? Kunnen we op dit moment als samenleving überhaupt nog onze mening delen op een waardevolle manier, via sociale media… 

In deze aflevering van ‘Opiniemakers’ spreken Reinout en Marc Michils, algemeen directeur bij Kom Op Tegen Kanker, over zijn ervaring met zowel de profitsector als vrijwilligerswerk. Het gaat onder meer over gedeelde negativiteit, solidariteit in de samenleving en het belang van open communicatie. Ze bespreken waarom sommige politici (onbewust) vastzitten in een ivoren toren en waarom meer power to the people belangrijk is.   

Beluister deze aflevering om te ontdekken hoe we beter kunnen communiceren volgens Marc Michils, hoe het precies zit met de keerzijde van sociale media en hoe these en antithese kunnen leiden tot vooruitgang!

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.