Of nudging effectief is staat al langer dan vandaag ter debat, toch zagen we de afgelopen tijd een hele hoop studies passeren die beweren een nudge geen enkel effect zou hebben. Nudging is natuurlijk geen wondermiddel, maar hoe kan je gedragswetenschappen toch toepassen op een effectieve manier?

In deze aflevering van ‘Opiniemakers’ bespreken Reinout en Kevin welke zaken je best in acht neemt wanneer je gedragswetenschappen wil gebruiken om gedrag te sturen. Ze hebben het onder meer over waarom een nudge in Australië wél werkt maar niet in Zanzibar, hoe nudging kan worden gebruikt bij een vuurwerkverbod, en wat wortels, een preek en een stok met deze kwestie te maken hebben.

Ontdek meer hands-on tips over hoe jij nudging op een effectieve manier kan toepassen in jouw communicatie in deze nieuwe aflevering!

PS Wil je je verder verdiepen in de wereld van nudging? Bekijk dan zeker ons boek ‘Nudging en Overtuigen’ met meer dan 100 concrete voorbeelden en inzichten in je favoriete boekenwinkel.

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.