Nieuw jaar, nieuwe kansen! Elk jaar gebruiken we de jaarwisseling om een hele resem goede voornemens het leven in te roepen, die we dan vaak een maand later opnieuw de deur uit zwieren. Hoe komt het dat we er niet altijd in slagen om goede voornemens waar te maken?

In deze aflevering van ‘Opiniemakers’ bespreken Reinout en Kevin concrete tips om dankzij psychologische technieken je eigen gedrag en gewoontes te sturen, om zo hopelijk je goede voornemens voor 2023 waar te kunnen maken. Beluister deze aflevering om te ontdekken wat de wet van 1% is, de kracht van Tournée Minérale en wat Novak Djokovic hier mee te maken heeft.

Om al een tipje van de sluier te lichten: goede voornemens hoef je helemaal niet in één keer te volbrengen, integendeel zelfs. Om je slaagkans te verhogen kan je die grote doelen best opsplitsen in verschillende kleinere doelen, en je vervolgens focussen om die kleine doelen stap voor stap te behalen. Dit noemen we ook wel ‘microcommitments’. Meer tips en tricks kan je ontdekken in deze nieuwe aflevering!

PS zoals beloofd kan je hieronder enkele links terugvinden die Reinout tijdens deze aflevering heeft besproken:

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.