Gedrag kan op verschillende manieren en niveaus beïnvloed worden, maar kan dit ook zorgen voor een betere wereld? En hoe kan deze beïnvloeding worden geanalyseerd vanuit een gedragswetenschappelijke en psychologische hoek?

In deze aflevering van ‘Opiniemakers’ gaat Reinout in gesprek met sociaal ondernemer Arnoud Raskin, de oprichter van Mobile School en StreetwiZe. Via deze organisatie probeert hij gedrag op 2 manieren te beïnvloeden. Enerzijds probeert hij de opinie en het gedrag van straatkinderen op een positieve manier te veranderen, anderzijds beïnvloed hij de opinie en het gedrag van bedrijfsleiders door hen te wijzen op hun sociale verantwoordelijkheid.

Ontdek in deze podcast op welke manier verbinding en persoonlijke connectie invloed kunnen hebben op jouw gedrag richting anderen. Verder kom je ook te weten waarom een schoenpoetser op straat zich zowel een sukkelaar als een ondernemer kan voelen, en wat dat dan precies te maken heeft met hoe mensen elkaar benaderen.

Deze aflevering zit niet enkel tjokvol gedragswetenschappelijke inzichten die Arnaud en zijn team dagelijks toepassen, maar ook met analyses vanuit Exposure over waarom deze inzichten wel of geen effect hebben.

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.