Tenzij je de laatste weken onder een steen hebt geleefd, heb je hoogstwaarschijnlijk wel iets opgevangen over het proces tussen acteur Johnny Depp en zijn ex-vrouw, actrice en model, Amber Heard. Sommigen noemen het zelfs, al dan niet terecht, het mediaproces van de eeuw.

Via de media werden er verschillende opinies gevormd en geframed. Maar welke strategieën komen nu aan bod bij dergelijke gemediatiseerde processen? Wat is de rol van non-verbale communicatie in de rechtszaak op de publieke opinie? En welke andere factoren hebben een impact op het vormen van de publieke opinie en de enorme media aandacht? Exposure zaakvoerder Reinout van Zandycke en Consultant Design & Psychologie Kevin Liekens analyseren de gebruikte communicatiestrategieën bij het proces en hoe de publieke opinie wordt gevormd. Veel luisterplezier gewenst!

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.