Afgelopen maand werd CD&V politica Nicole de Moor aangesteld als nieuwbakken federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Heel wat CD&V politici konden hun bewondering voor de keuze van kersvers partijvoorzitter Sammy Mahdi maar moeilijk onder stoelen of banken steken en haalden maar wat graag de loftrompet boven op Twitter. Vreemd toch? Nicole de Moor is immer geen klinkende naam in de politieke wereld en vele CD&V politici hebben nauwelijks of niet met haar samengewerkt. Van waar dan die unanieme lofrede?

In deze aflevering van Opiniemakers gaat communicatie-expert Reinout Van Zandycke dieper in op de manier waarop over de komst van de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor werd gecommuniceerd – zowel intern als extern – en welke psychologische technieken werden ingezet. Veel luisterplezier gewenst!

Je podcasthonger nog niet gestild? We hebben nog veel meer in petto! Ontdek hier de volledige Opiniemakers-reeks over politieke en psychologische communicatie of mis geen enkele aflevering en abonneer je nu op ons podcastkanaal.