Alleen wijzen op de voordelen van je product is geen goed idee

Je doet er alles aan om je product goed in de verf te zetten, je toont de tientallen voordelen die je product biedt, en toch steekt de verkoop tegen? Dan is het hoog tijd om eens een verliesframe uit te proberen.

Heel wat bedrijven tonen aan hoe goed hun product wel niet is. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat het interessanter is om een verliesframe toe te passen. Dit valt het best uit te leggen met een case. Robert Cialdini, professor psychologie en marketing had gewerkt voor Bose. Hij kreeg te maken met een geluidsinstallatie, een nieuw model van de bovenste plank. Toch was de verkoop ervan geen succes.

Overtuigen met een verliesframe

Cialdini wist dat mensen niet op zoek zijn naar nieuwe dingen, maar eerder bang zijn om iets te missen. Daarom wijzigde hij de titel van de marketingactie naar ‘hoor wat je mist’. De onderliggende boodschap daarvan is dat als je niet voor deze installatie kiest, je iets mist. De verkoop ging omhoog met 40 procent. Denk bij je volgende marketingactie nog eens aan de geluidsinstallatie van Cialdini en overweeg een verliesframe.

Wil je graag meer tips?

Schrijf je dan in op onze updates over marketing en overtuigen.

Ontdek nog meer:

Presentatie over psychologie en overtuigen
Blog

Dit gebeurt er elke minuut online in 2019!

Zonder het vaak te beseffen mailen, streamen, bellen en surfen we met z’n allen op het internet. We zijn voortdurend online bezig en nieuwe cijfers

Wil je jouw communicatie en marketing opkrikken?

Contacteer ons dan!

Politieke communicatie