Je doet er alles aan om je product goed in de verf te zetten, je toont de tientallen voordelen die je product biedt, en toch steekt de verkoop tegen? Dan is het hoog tijd om eens een verliesframe uit te proberen.

Heel wat bedrijven tonen aan hoe goed hun product wel niet is. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat het interessanter is om een verliesframe toe te passen. Dit valt het best uit te leggen met een case. Robert Cialdini, professor psychologie en marketing had gewerkt voor Bose. Hij kreeg te maken met een geluidsinstallatie, een nieuw model van de bovenste plank. Toch was de verkoop ervan geen succes.

Overtuigen met een verliesframe

Cialdini wist dat mensen niet op zoek zijn naar nieuwe dingen, maar eerder bang zijn om iets te missen. Daarom wijzigde hij de titel van de marketingactie naar ‘hoor wat je mist’. De onderliggende boodschap daarvan is dat als je niet voor deze installatie kiest, je iets mist. De verkoop ging omhoog met 40 procent. Denk bij je volgende marketingactie nog eens aan de geluidsinstallatie van Cialdini en overweeg een verliesframe.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!