1. Overtuigingskracht
Begrijp de psychologie van het overtuigen! Gewoonweg een informerende website hebben is natuurlijk niet voldoende. Je kan mensen informeren of entertainen, maar daarmee overtuig je niemand.
Enkele technieken die je kan toepassen:
Simpel gesteld is priming het subtiel suggereren van een actie op basis van vroegere ervaringen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door de juiste kleuren te gebruiken of herkenbare beeldspraak toe te passen.
Mensen hebben maar een beperkte ruimte beschikbaar in het kortetermijngeheugen. Kort door de bocht en afhankelijk van de omstandigheden kan je stellen dat mensen 7 zaken onthouden per keer. Om het de mensen gemakkelijk te maken kan je best jouw boodschappen communiceren volgens thema.
2. Personal Branding
Onderzoek toont aan dat mensen nog steeds op politici stemmen omdat ze geloven in zijn of haar leiderschapskwaliteiten. Jezelf op de juiste manier in beeld brengen is dus erg belangrijk. En met een website heb je nu eenmaal meer mogelijkheden dan met Facebook.
- Maak een personal branding statement: Als je alles wilt zijn, ben je uiteindelijk niets. Onthoud dit zeer goed. Maak het je volgers niet moeilijk om duidelijk te maken waarvoor jij staat. Je kan beter over enkele zaken heel veel communiceren dan over heel veel zaken enkele keren.
- Toon je bekwaamheid: Wie autoriteit en bekwaamheid uitstraalt heeft meer overtuigingskracht. Daarom zijn wij onder de indruk van een cv waarin kwalificaties worden uitgedrukt in diploma’s, getuigschriften en ervaring. Nog beter werkt het wanneer anderen lovende woorden over ons uitspreken of onze status bevestigen. Toon dat je bekwaam bent en kennis van zaken hebt. Het zal mensen makkelijker overtuigen.
3. Interactie
Zorg voor een interactieve website! Verzorg je contactpagina. Maak er iets bijzonder van. Kies zowel voor het vermelden van je mailadres als een contactformulier. Vermeld je sociale mediakanalen. Lok ook interactie uit in de teksten die je schrijft. Schrijf actief en gericht naar de lezer toe.