We hebben opnieuw een nieuwe aflevering van de podcast ‘marketing en verkiezingen’. We zitten ondertussen al aan nummer 20 en deze keer is allround marketing experte Tamara Wouda onze gast. Zij is een freelance marketeer die vooral B2B-bedrijven hun verhaal helpt te vertellen. Zij specialiseerde zich vooral in content marketing. In deze podcast vertelt zij hier uitgebreid over. Beluister zeker deze aflevering want ze zit opnieuw vol met boeiende inzichten en tips.

Contentmarketing, de toegevoegde waarde

De consument wordt slimmer en gaat zelf op onderzoek uit. De digitale snelweg en verschillende sociale media wijzen hem of haar de weg. Gewoon vertellen hoe jij de dingen ziet, volstaat niet meer. Jouw boodschap moet toegevoegde waarde bevatten. Als politicus is het dus belangrijk dat jouw boodschap voorzien is van een sterke inhoud. Je vertrekt hierbij het best niet vanuit je eigen visie, maar vanuit het oogpunt van uw potentiële kiezers. Vertaal je boodschap naar voordelen voor je doelgroep. Zorg er op deze manier voor dat je social proof bent.

Een e-mail haalt een effectief bereik van 90%

E-mail is bijlange nog niet dood, het vraagt alleen een goede strategie. Iedereen heeft trouwens een e-mailadres. Bouw een goede contactenlijst en houd je aan de privacywetgeving. Stuur enkel nieuwsbrieven als er echt nieuws is en niet om de haverklap. Zorg dat je mail geoptimaliseerd is voor mobiele toestellen. Belangrijk voor een goede e-mail is een krachtige onderwerpregel die triggert en vermeld ook zeker de afzender. Personaliseer jouw boodschap, houd het kort en duidelijk en voeg een afbeelding toe waar kan. Onmisbaar is de call-to-action button. E-mailcampagnes zijn bovendien perfect meetbaar.

Ook copywriting maakt deel uit van de strategie

Jouw bericht of boodschap voorzien van inhoudelijke tekst die het verschil maakt is heel belangrijk. De modale kiezer zit niet te wachten op programma’s van verschillende bladzijden. De allerbeste teksten zijn kort, krachtig, duidelijk en positief. Een rechttoe rechtaan boodschap in een actieve schrijfstijl doet het altijd goed.

De powertip van experte Tamara Wouda

‘E-mailmarketing is een prachtig instrument. Vertrek vanuit een kwalitatieve database en houd deze regelmatig bij.’

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!