De bekende succesgoeroe Tony Robbins heeft hier al talloze lezingen over gegeven. Waarom doe je wat je doet? Emotie is het antwoord, het is de drijfveer waarom je op een bepaalde manier reageert of waarom je doet wat je doet. Het is puur psychologisch, maar de meeste moeilijke beslissingen neem je op basis van emotie. Denk hieraan voor jouw politieke communicatie.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Als je dit weet is het verstandig om je vraagstelling op te bouwen vanuit deze behoeften. Vraag bijvoorbeeld aan je gesprekspartners wat zekerheid voor hen betekent en kijk hoe jij kunt bijdragen om hen meer zekerheid te bieden. Zo kom je snel te weten welke persoon je voor je hebt. Wanneer je deze behoeften beter begrijpt kan je iemand anders gemakkelijker aanzetten tot actie, je wordt een leider. De meeste politici kennen het belang van emotie maar laten zich nog te vaak leiden door het rationele.

Wat betekent ‘zekerheid’ voor jou?

Zekerheid is iets waar je kracht uithaalt. Zekerheid kan je ervaren door verschillende zaken, denk maar aan comfort of financiële zekerheid. Een dagelijkse routine of volledige controle hebben, zijn situaties die voor sommigen leiden tot zekerheid.

Wat is voor jou ‘onzekerheid’?

Als jij je volledig zeker voelt en alles voorspelbaar is slaat de verveling toe. Je zoekt dan naar onzekerheid. Een uitdaging, wat variatie, het gevoel ervaren dat je leeft. Ook jij houdt vast wel van een verrassing zolang deze niet onaangenaam is. Denk maar aan een onverwacht geschenk of een complimentje. Onzekerheid is eigenlijk iets wat niemand wil maar wat iedereen nodig heeft. Teveel onzekerheid maakt je angstig. 

Hoe wil jij onderscheidend zijn?

Onderscheidend of betekenisvol zijn betekent hoe jij anders wilt zijn dan de anderen. Deze behoefte laat zich vooral kenmerken door een apart taalgebruik, speciale klederdracht, opvallende haartooi of een eigen stijl. Je wilt iets bijbrengen aan de maatschappij op een betekenisvolle manier. Je hebt de behoefte om uniek te zijn.

Liefde en verbondenheid, wat betekent dit voor jou?

Je wilt graag bij je dierbaren zijn, partner, kinderen, familie en vrienden. Je houdt van het gevoel met jezelf in verbinding te staan en met mensen waarmee je jouw liefde kunt delen. Om in deze behoefte te voorzien kan je lid worden van een club, je aansluiten bij een groep met een positieve doelstelling of deel uitmaken van een politieke partij.

Waarin wil jij groeien?

Wetenschap heeft aangetoond dat je pas echt gelukkig bent als je groeit. Doorgroeien kan op allerlei manieren, door leren, sporten of financiële groei. Groei is gelijk aan leven. Op deze planeet, is alles wat leeft of aan het groeien of stervende. Als je niet het gevoel hebt dat je groeit, zal je ongelukkig en niet voldaan zijn.

Waar wil jij aan bijdragen?

Bijdragen doe je niet alleen voor anderen, dit voor jezelf doen is even belangrijk. Want wat je zelf niet bezit, kan je ook niet aan anderen geven. Een balans van bijdragen aan anderen en aan jezelf, is het ultieme geheim naar ware vreugde in je leven waar iedereen naar verlangt. Dit is de reden waarom sociale media zo belangrijk zijn, hier is namelijk het perfecte bindmiddel aanwezig wat mensen samenbrengt. Iedere persoon heeft het gevoel dat zij een steentje kunnen bijdragen.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!