We schreven een nieuw e-book waarin we enkele psychologische principes uitleggen. Het zijn technieken die al volop in de VS worden toegepast in marketingcampagnes. Deze technieken krijgen ook wel eens het label neuromarketing opgeplakt. 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op de onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Aan de hand van dit blogbericht willen wij jou laten kennismaken met dit boeiende onderwerp.

COMMITMENT

Wie sociaal inconsistent is, wordt negatief gewaardeerd. Wie consistent is, wordt intelligent, oprecht en evenwichtig genoemd. De mens is daarom geneigd in overeenstemming te handelen met dat wat hij daarvoor gedaan of gezegd heeft. Als we een mening delen, zijn we ook geneigd om daarnaar te handelen.

Hoe kan ik dit toepassen?

Je zit in een jeugdbeweging en ieder jaar staat er een leuk weekend gepland. Natuurlijk moet dit allemaal bekostigd worden. Daarom besluiten jullie om koekjes te verkopen op straat. Jullie kiezen voor een drukke winkelstraat. Wat zullen de meesten doen? Zij zullen rechtstreeks aan de mensen vragen of zij eventueel een pak koeken willen kopen. Het gevolg zal zijn dat er wel wat verkocht wordt, maar niet zoveel als gehoopt.

Advies uit de neuromarketing

Voordat je onmiddellijk jouw heerlijke koekjes aanprijst moet je de volgende vraag stellen. “Vindt u het belangrijk dat kinderen op kamp kunnen?” Indien de persoon ‘ja’ antwoordt dan pas moet je jouw koeken aanprijzen. Wat is er nu gebeurd? De persoon aan wie de vraag werd gesteld en ‘ja’ antwoordde ondernam al onbewust een micro-commitment. Dit zorgt ervoor dat de kans dat de persoon uiteindelijk koekjes koopt significant verhoogt omdat deze persoon zich aan zijn commitment moet houden en zich anders niet consistent gedraagt.

In het e-book geven wij jou nog 6 andere concrete voorbeelden en psychologische principes om toe te passen.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!