In ons nieuwste gratis E-book hebben we het over Emmanuel Macron​, de jongste Franse president ooit. In dit E-book presenteren we de belangrijkste lessen die jij kan leren van president Macron op vlak van Big Data, psychologie, overtuigen en sociale media.

We hebben het in het tweede deel van dit E-book over de psychologische inzichten in het ‘fenomeen’ Emmanuel Macron. Opvallende kenmerken die we bespreken zijn: autoriteit, optimisme / vooruitgang en persoonlijke aanpak. In deze blogpost gaan we in op het optimisme en de vooruitgang die we terugvinden doorheen zijn campagne.

Wil je nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Hoe je het ook draait of keert, Macron heeft met zijn aanpak, verschijning en En Marche! beweging één sleutelelement voorgedragen aan de Fransen: vooruitgang. Zeker in vergelijking met zijn tegenstanders blies hij met bovenstaande troeven een nieuwe wind in het campagne voeren. Meer hierover in het gedeelte over Big Data.

Media en tegenstanders bekogelden hem wel eens met de term ‘outsider’, waarop hij dit omkeerde en hiermee zijn statement van vernieuwing en vooruitgang meer en meer vorm gaf. Ook in zijn speeches heeft hij het constant over ‘vooruitgang’, ‘verantwoordelijkheid’ e.d.

Optimisme en vooruitgang zijn belangrijke punten geweest om het Franse volk te overtuigen om een nieuwe koers in te slaan met iemand die in principe nog niet veel bewezen had op politiek vlak.

We spraken recentelijk in onze podcast met Walter Limpens van Neurensics. Kort samengevat wijst hij erop dat we emoties niet mogen onderschatten. Mensen denken eerst in emoties, pas later komen de argumenten en de ratio. Beluister onze podcast met Walter Limpens hier.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!