Afgelopen weekend trokken wij naar Bulgarije. Zo konden we twee dagen in volle focus brainstormen over de toekomst van Exposure. Zoals gewoonlijk maakten wij ook weer van de gelegenheid gebruik om met enkele experts af te spreken. Wij zaten onder andere samen met Maxim Behar. Een boeiende ontmoeting die wij graag eens samenvatten in 3 opvallende PR-quotes.

Wie is Maxim Behar?

Maxim Behar is een internationale autoriteit op het gebied van Public Relations. Zo zat hij al samen met de groten der aarde zoals Hillary Clinton, Prince Charles, Ban Ki-moon,… Daarnaast was hij voorzitter van ICCO, dat is de grootste en meest vooraanstaande internationale organisatie van professionele PR-bureau’s.

Sinds 1994 is Maxim Behar ook de oprichter van M3 Communication Group, Inc., de marktleider op het gebied van Public Relations in Bulgarije. In januari van 2012 werd hij ook de voorzitter van Hill+Knowlton in Praag. Met deze beide bedrijven helpt hij multinationals in verschillende markten zoals de energiesector, financiële sector, technologie sector, onderwijs,….

Hij schreef ook al enkele boeken zoals: ‘Generation F’ (4de plaats qua verkoop op Amazon in 2012) en ‘111 Rules on Facebook’ en ‘Secondary Instinct’ waren ook bestsellers in zijn land.

Ons gesprek met Maxim Behar in 3 opvallende PR-quotes 

1. “Too much politician are too grey on social media”

Uiteraard hebben wij het ook even gehad over politieke communicatie en sociale media. Volgens Maxim Behar zijn er te veel grijze politici. Hiermee bedoelt hij dat ze niet genoeg connectie maken met hun achterban. De communicatie is vaak saai en weinig emotioneel. Veel profielen of pagina’s blijken uiteindelijk maar een extra perskanaal te zijn.

Een scherpe mening die wij eigenlijk enkel maar kunnen beamen. Nog te veel politici laten heel wat kansen liggen door het niet persoonlijk te maken en ook geen emoties toe te voegen. Wij merken in onze workshops dat het vaak nog een klik is dat politici moeten maken. Nochtans levert het wel veel op. Zo blijkt uit onze tests dat dergelijke aanpassingen het succes van een bericht gemiddeld 106% doet stijgen.

2. “As a PR-professional you are a discission maker”

Maxim Behar draait al meer dan 20 jaar mee in het communicatievak. Eerst als journalist en ondertussen nu al meerdere jaren als PR-expert. Hij heeft het vak dus erg zien veranderen. De meest opvallende verandering is die van de beslissingskracht. PR-mensen moeten veel meer en sneller beslissingen nemen. Merken en bedrijven worden steeds meer blootgesteld aan allerlei bedreigingen en opportuniteiten. Je kan niet meer op alles inspelen. Je moet snel ja of neen durven zeggen.

3. “It’s the first time that our work is 100% measurable”

Dankzij de komst van sociale media en andere digitale marketingtools kunnen we vandaag zeer goed meten wat werkt en wat niet. En nog beter: PR-mensen kunnen nu ook veel beter bewijzen hoeveel iets heeft opgebracht. Iets wat een goede zaak is uiteraard.

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!