Recent waren wij te horen op MNM tijdens de ochtendshow met Peter Van de Veire en Julie Van den Steen. Dit naar aanleiding van de vele gekke slogans die soms door politici of politieke partijen worden gekozen. De vraag die werd gesteld: “Werken slogans eigenlijk wel?”

Veel politici hechten onnodig veel belang aan hun slogan. Het belangrijkste is een slagzin hebben die je voldoende kan herhalen. Want politiek succes draait in grote mate om herhalen, herhalen en herhalen.

3 tips voor een goede verkiezingsslogan:

  1. Houd het kort en krachtig
    Zorg ervoor dat het kort is zodat mensen het makkelijk kunnen onthouden.
  2. Maak het niet te moeilijk
    Soms hebben politici de neiging om te tonen hoe slim ze wel niet zijn. Daarvoor gebruiken ze moeilijke woorden die eigenlijk niemand begrijpt. Dit werkt helemaal niet, integendeel zelfs! Je kan het beter eenvoudig houden. Dit is ook de reden waarom een parodie of een rijm goed werkt. Die zaken zijn vaak herkenbaar en makkelijker te onthouden.
  3. Zorg dat het een verlengde is van je inhoudelijk programma
    Een slogan moet ook een inhoudelijk luik bevatten. De vele ludieke slogans zoals “May the Jos be with you” zijn makkelijk te onthouden, maar zeggen heel weinig over je inhoudelijk programma. Het is wel grappig en mensen zullen het onthouden, maar competentie en inhoud blijven belangrijke zaken in het stemproces van mensen. Kies dus eerder voor iets inhoudelijk.

Beluister het interview over verkiezingsslogans hier opnieuw: 

Klik hier voor meer informatie over politieke marketing.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!