Een goede persoonlijke online strategie begint met een goede personal branding statement. Maar wat is dit nu? Een personal branding statement is in 2 tot 3 zinnen kunnen zeggen waarvoor je staat. Als je dit niet weet als ondernemer, zullen je klanten het zeker niet weten. Kies en focus, want als je alles wilt zijn, zal je uiteindelijk niets zijn. Jij wilt toch geen ruis creëren op je eigen boodschap?

Maar hoe begin ik met het opstellen van een personal branding statement?  Een personal branding statement bestaat uit 3 componenten: persoonlijkheid, context en doel.

Persoonlijkheid

Het is personal branding, het start vanuit je eigen verhaal. Vul wat persoonlijkheidstests in om je kwaliteiten te herkennen. Schrijf ook eens op wat je graag doet en wat je belangrijk vindt. Maak even een enquête, stuur die naar je hechte vrienden. Combineer deze 3, vat ze samen en op die manier kom je tot een beschrijving van jouw persoonlijkheid.

Context

Wie zijn je concurrenten? Hoe val je daar in op? Waarin ben ik anders? Hoe spring ik er uit? Hoe zorg ik ervoor dat ik opval? Denk daar even over na. In deze stap ga je vooral analyseren hoe jij je differentieert van de concurrentie.

Doel

Wat wil je tenslotte bereiken met je personal branding statement? Aan welke termen moeten jouw klanten denken als je in hun gedachten verschijnt? Kies de juiste doelen om te communiceren, want kiezen is niet verliezen, kiezen is winnen.

Naast die 3 componenten raden we ook altijd aan om warmte en competentie uit te stralen. Jij werkt toch ook liever samen met iemand die warmte en competentie uitstraalt?

Nu je eenmaal je personal branding statement hebt kan je deze gaan toepassen in jouw online communicatie!

Het personal branding statement van bijvoorbeeld Reinout is: ‘Een geëngageerd ondernemer die nine-to-five-jobs haat met een passie voor communicatie, politiek en de combinatie.’

Als je naar zijn sociale media profielen kijkt zal je zien dat alles wat hij publiceert in dit personal branding statement valt. Op die manier zien mensen dat hij een geëngageerd ondernemer is en zich bezighoudt met politieke communicatie.

Dit hoeven niet altijd serieuze onderwerpen te zijn. Hou het gerust wat luchtig, maar denk goed na of dit past binnen jouw personal branding statement.