Bij het verspreiden van content via sociale media kan je beter met een strategie werken. Op deze manier zorg je voor meer websitebezoeken, aanmeldingen voor een webinar, offerteaanvragen, productdemo’s, likes, …  We geven jou graag enkele tips en inzichten mee om een zo sterk mogelijke sociale mediastrategie te hebben.

  1. Schrijf duidelijk en beknopt.

Door de overvloed aan content is het belangrijk om jouw punt snel over te brengen. Een duidelijke en heldere boodschap is altijd het doel. Je hebt maar een paar seconden om de aandacht van de lezer te trekken en deze te overtuigen om actie te ondernemen. Je kunt rekening houden met de volgende zaken:

  • Verwijder onnodige woorden en vervang langere woorden door kortere alternatieven.
  • Verwijder vakjargon. Dit maakt je boodschap moeilijker te lezen. Schrijf voor jouw publiek. Wanneer je begrijpt met wie je spreekt en waarom, is het veel eenvoudiger om je boodschap aan te passen aan de behoeften van jouw publiek.
  • Voeg een effectieve Call-To-Action toe. Je oproep tot actie moet een verwachting scheppen voor wat er hierna komt en duidelijk aangeven op welke manier de lezer hiervan zal profiteren.
  1. Zet in op je best presterende inhoud.

Online marketeers voeren vaak meerdere advertentiecampagnes tegelijkertijd. Het kan moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden. Om tijd te besparen kan je een automatisch post-programma gebruiken. Dit stimuleert automatisch inhoud die het goed doet. Het is een systeem om de bal aan het rollen te krijgen, zonder dat je constant je advertentie hoeft op te volgen. Automatische post-promotie bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat succesvolle inhoud meer zichtbaarheid krijgt en uiteindelijk meer respons teweegbrengt.

  1. Probeer Instagram Story-advertenties.

Het gebruiken van Instagram Story-advertenties heeft duidelijk invloed op het sociale media gebeuren. Story-telling doet het al een tijdje goed, wanneer je dit vergezeld van een leuk en passend beeld kan het een schot in de roos zijn. Instagram Story-advertenties leiden tot verrassend veel respons, zoals downloads van e-books en webinar-registraties.

  1. Gebruik video op sociale media.

In plaats van een tekstblok te gebruiken om uit te leggen wat je product of service kan doen, plaats je het in een video. Het is een slimme manier om een ​​boodschap over te brengen in 15 tot 30 seconden. Uit onderzoek blijkt dat video goed scoort bij het publiek. Brainstorm je wel eens over de inhoud van je sociale mediavideo’s? Kijk naar video’s die het goed doen op sociale media en werk in diezelfde stijl. Zorg dat het opvalt.  Als mensen je inhoud niet eens opmerken, kun je niet verwachten dat dit tot respons leidt. En als het gaat om het creëren van inhoud die opvalt, kan de juiste afbeelding, video of GIF het verschil maken.

    5. Maak gebruik van afbeeldingen.

Gebruik sterke foto’s op sociale media, een beeld zegt meer dan duizend woorden. Vermijd slechte of saaie foto’s want dan bestaat de kans dat je inhoud onopgemerkt blijft. Een gouden regel om online met je doelgroep te communiceren is zo weinig mogelijk zeggen en zoveel mogelijk laten zien. Uit onderzoek blijkt dat je publiek vlugger reageert op een beeld dan op tekst. Alvast enkele bruikbare tips voor een goeie sociale media foto: zorg dat het gezicht duidelijk in beeld is, verwijder overbodige voorwerpen, gebruik natuurlijk licht en vermijd stockfoto’s.

    6. Maak een infographic.

Een infographic is een gemakkelijk te verwerken visualisatie van gegevens of informatie. Het geeft je publiek een duidelijk gestructureerd overzicht in een makkelijk te vatten beeld. Het regelmatig gebruik van infografieken leidt vaak tot succesvolle respons.

Nog verdere vragen omtrent personal branding?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!