In de nieuwste aflevering van de podcast ‘marketing en verkiezingen’ hebben we Peter van der Schaar te gast. Peter is een expert op het vlak van data en hoe je relevant kan communiceren. Peter leidt 2 bedrijven in Utrecht. Het ene heet Marketingmakers, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor e-commerce campagnes en anderzijds heb je Basedriver dat marketeers helpt relevanter te communiceren met hun klanten door middel van data. Het was opnieuw een boeiende aflevering vol nuttige tips en inzichten. Beluister het hier!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

SAMENVATTING PODCAST MARKETING EN VERKIEZINGEN AFLEVERING 17

Organisaties denken soms ten onrechte dat ze geen data bezitten. Een e-mailadressenlijst hebben is namelijk ook data. Dit kan je verrijken door bijvoorbeeld een campagne op te stellen waarbij mensen gegevens invullen of een enquête beantwoorden. Je kan beter snel beginnen met wat je hebt dan veel tijd te besteden aan wat je nog niet hebt. Hiermee verlies je enorm veel tijd. Uiteindelijk is het gedrag van de klant of de kiezer de beste data. Dat gedrag zie je ook pas als je in actie schiet met wat je al hebt.

E-mailmarketing in jouw politieke campagne

Politieke partijen bezitten vaak een mailinglijst van hun leden. Dat is al een zeer mooie berg data waar je concrete dingen mee kan doen. Een voorbeeld kan zijn: je stelt een mail op waarin je 6 verschillende thema’s bespreekt. Stel dat iemand op het thema ‘Zorg’ klikt dan weet je dat die persoon daar interesse in heeft. Je weet dan voor de opvolging dat je ook voor alle andere mensen die op dit thema geklikt hebben je hier meer aandacht moet aan schenken. Die kennis kan je dan doortrekken naar je algemene communicatie zowel online als offline.

Politici zitten op een berg content 

Op geregelde tijdstippen sturen organisaties berichten naar hun volgers of abonnees. Helaas beseffen organisaties of politieke partijen niet dat een beperkt publiek dit ziet. Niet enkel omdat ze jou niet volgen of geen interesse hebben in jouw boodschap. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat jouw volger of abonnee op dat moment niet bezig is met Facebook te checken. Op die manier missen ze de boodschap. Daarom is het zeer belangrijk om gebruikte content te recycleren. Dit kan onder andere met een e-mailcampagne.

Stel dat er bijvoorbeeld zich iemand pas aanmeldt voor jouw nieuwsbrief. Dan kan je in dit geval die persoon een mail versturen met de best gelezen artikelen of blogberichten. Je hebt die content toch al staan en dankzij je andere volgers weet je dat dit relevant kan zijn.

De powertip van Peter van der Schaar om relevanter te communiceren!

Je hebt veel meer data dan je denkt! Ga hier onmiddellijk mee aan de slag en wacht zeker niet tot je denkt genoeg data te hebben want dat duurt veel te lang. Het is eenmaal door de beschikbare data toe te passen op de mensen dat je door hun gedrag nieuwe data binnenkrijgt.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!