Heb je ook het gevoel dat je bereik op Facebook gedaald is? De reden hiervoor is dat Facebook zijn algoritme heeft aangepast. Je volgers krijgen nu alleen berichten te zien van profielen waar ze veel interactie mee hebben. Dat wil zeggen dat je volgers eerder posts te zien krijgen van familie en vrienden dan van ondernemingen. Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat je volgers jouw berichten blijven zien en dat wat ze te zien krijgen ook waardevol is. Zo krijg je opnieuw een beter bereik op Facebook.

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat ze geïnteresseerd blijven in jouw diensten. Interactieve posts en interessante weetjes spelen hier al een grote rol in. Maar met de volgende tip zorg je er namelijk ook voor dat jouw bereik opnieuw zal stijgen. 

Meer bereik?

Vraag je volgers en ambassadeurs om hun instellingen aan te passen zodat ze jouw berichten al eerste te zien krijgen. Dit kunnen ze doen door de volgende stappen uit te voeren op jouw pagina:

  • klikken op de knop “volgen”
  • vervolgens klikken op “als eerste weergeven” 

Ziezo, nu zullen ze jouw berichten als eerste te zien krijgen waardoor jouw bereik dus ook terug omhoog zal gaan. Simpel toch? 

Wil je graag nog meer tips om een beter bereik op Facebook te krijgen, en leren hoe je zelf het Facebook algoritme kan omzeilen? Lees dan zeker 20 concrete tips om goed te scoren.