Wat is het verschil tussen een video die 40 000 keer bekeken wordt en een video die 20 miljoen keer bekeken wordt, terwijl het over hetzelfde onderwerp gaat en op hetzelfde moment gepost wordt. Wat is het verschil tussen een video die door het publiek onthouden wordt en een video die niet onthouden wordt? Het antwoord is de eerste indruk. Vanessa Van Edwards is de auteur van het boek: “Human lie detection and body language”. Ze deed een onderzoek naar het verschil in non-verbale communicatie. Een aantal respondenten werden verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg de twee filmpjes te zien met geluid en de andere groep zonder geluid. Opvallend: de resultaten waren gelijk. Mensen beslissen namelijk op basis van non-verbale communicatie en dit in de eerste 7 seconden. Hoe zorg je nu voor een goede eerste indruk zodat je onmiddellijk onweerstaanbaar wordt?
Gebruik je handen
Handgebaren betekenen veel, heel veel zelfs. Ze stralen onder andere charisma, geloofwaardigheid en intentie uit. Het is belangrijk dat je veel handgebaren maakt. Het aantal handgebaren van de spreker in de video die heel veel bekeken werd, is ongeveer het dubbel van het aantal handgebaren die de spreker maakte in de video die heel wat minder bekeken werd.
Gebruik je stem
Je stem straalt vocaal charisma uit. Een presentatie over een boeiend onderwerp is saai als je naar een spreker moet luisteren die geen intonatie in zijn stem legt. Durf dus je limieten van je stem opzoeken om ervoor te zorgen dat de luisteraars geboeid blijven luisteren.
Gebruik je glimlach
Een glimlach kost niets, maar geeft net dat beetje extra dat een groot verschil kan maken. Leiders glimlachen normaal gezien minder, maar sprekers  moeten lachen om sympathie los te weken bij de luisteraars. Het gaat hier natuurlijk wel over een authentieke glimlach. Een geforceerde of valse glimlach zal eerder een negatief effect hebben.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!