Jo is partner bij Manzer Communications, een communicatiebureau gespecialiseerd in digitale marketing, content marketing en mediarelaties. Het communicatiebedrijf heeft een internationale focus. Zo helpen ze vooral EU-bedrijven de Amerikaanse markt te betreden, of omgekeerd. Europa kent veel landen, veel stijlen en veel culturen. Als Amerikaans bedrijf is het dan ook niet zo evident om naar Europa te trekken. Om te voldoen aan deze vraag werken ze samen met verschillende lokale communicatiebureaus.

Zelf heeft Jo enkele jaren geleden de oversteek gemaakt naar Amerika. Ondertussen is hij daar een succesvol zakenman. Hij is dan ook de ideale man om enkele tips aan te vragen over hoe je succesvol kan worden in Amerika.

4 tips om het te maken in Amerika.

1. Marktonderzoek

De eerste belangrijke stap of opdracht is een marktonderzoek. Je moet je afvragen of er een golf is waar je op kan surfen. Een goede tip om dit te testen is het schrijven van gastbloggen voor bekende websites zoals ‘PR Daily’. Daar kan je je product deels voorstellen en testen of er een markt voor is.

2. Branding

De tweede stap, nadat je weet of er effectief een markt voor is, is advertising en branding. Zorg voor een herkenbaar en duidelijke profilering.

3. Autoriteit

De derde stap gaat om het verzamelen en opbouwen van credits. In Amerika is het zeer moeilijk om zonder adelbrieven iets op te bouwen. Je hebt de goedkeuring of positieve commentaren nodig van belangrijke spelers/klanten.

4. Werk samen

Het is ook best dat je je eens afvraagt of er al gelijkaardige bureaus zijn. Je moet niet altijd het warm water proberen uit te vinden. Soms kan je gewoon beter gaan voor een partnership. Alleen op een eilandje werken, is eerder onverstandig dan slim.

Benieuwd naar meer tips? 

[button url=”https://exposure.be/blog/je-bedrijf-uitbreiden-naar-amerika/?ulp=68TI6Y8Li6a9iGjD” text=”Ja, ik wil gratis tips!” size=”” type=”primary” icon=”” external=”0″]