Vandaag leeft iedereen in zijn eigen Facebook-bubbel. Het bedrijf van Mark Zuckerberg bepaalt door een algoritme wat de moeite is om aan jou te tonen. Je kan nu eenmaal niet alle berichten te zien krijgen. Dit heet de Edgerank. Waarschijnlijk lijkt dit geen zo’n groot probleem te zijn. Het is toch goed dat je vooral dat te zien krijgt waarin je interesse hebt? Een timmerman heeft bijvoorbeeld toch geen boodschap aan berichten over een opleiding vroedkunde? In een keynote over de Edgerank en het polariserende karakter van Facebook legt Reinout uit waarom dit wel een probleem is.

Wil je nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op de onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Polarisatie in plaats van dialoog en participatie

De Edgerank is problematischer dan je zou denken. Ongeveer 80% van de jongeren gebruikt Facebook als nieuwskanaal. Over alle generaties heen ligt dit op 42%. Bijna de helft van de mensen gebruikt Facebook dus als medium om nieuws te verzamelen. En dat is eigenlijk niet goed. Want Facebook geeft enkel wat je al denkt. Het bevestigt steeds jouw denkwijze. De informatie die we opnemen is zo gepersonaliseerd dat we blind zijn voor andere meningen. Sociale media zijn een podium geworden van polarisatie in plaats van dialoog en participatie.

Reinout Van Zandycke wil mensen wakker schudden. In een keynote legt hij het fenomeen van de Edgerank uit aan de hand psychologische en wetenschappelijke inzichten. Als je het businessmodel van Facebook bekijkt en dit combineert met principes uit de sociale psychologie is het eigenlijk allemaal logisch. Dit begrijpen is erg belangrijk. Het blijft echter niet bij interessante opvattingen en voorbeelden. Reinout zal je ook praktische tips geven om hier op een goede manier mee om te gaan. Uiteindelijk dragen we allemaal wat verantwoordelijkheid.

Keynote over Edgerank en Facebook

Interesse in deze keynote? Klik dan op deze button en dan nemen wij contact met jou op. Omdat wij dit onderwerp zo belangrijk vinden, brengen wij deze keynote aan een verlaagd tarief.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!