keynote reinout van zandycke

“Zowel voor mij persoonlijk als mijn professionele omgeving zijn de inzichten die Reinout deelt telkens opnieuw verrassend en verfrissend. Hij pioniert in het domein van de online overtuigingspsychologie en doet dat met een stijl die on-Belgisch is: ambitieus, enthousiast en met een open blik op de wereld!”

– Korneel Warlop Corporate Communication Manager Callebaut & docent Public Affairs Howest –

De afgelopen acht jaar specialiseerde ik mij in de online overtuigingspsychologie. Naast mijn relevante academische achtergrond volg ik alles goed op wat komt overwaaien uit Amerika. Nog steeds gaan de trends van west naar oost. Zo trok ik de afgelopen Amerikaanse verkiezingen naar de USA om er de sfeer op te snuiven en te leren van experts.

Op 22 februari 2016 zat ik in Washington DC dan ook nog eens samen met het marketingteam van Donald Trump. Amerika loopt vaak enkele jaren voor op ons als het gaat over marketing. Ik laat mij daarom niet alleen inspireren door Amerikaanse bedrijven. Ik kijk ook graag eens over het muurtje. Zo heb ik een podcast (online radioprogramma) over marketing waarbij ik Nederlandse en Vlaamse experts interview. Je kan deze beluisteren via mijn website of iTunes.

Ervaring als spreker

reinout

Ik verzorg al sinds enkele jaren graag keynotes over psychologisch overtuigen via online marketing voor bedrijven, overheidsorganisaties, politici en hogescholen. Ik spreek vanuit mijn ervaring bij klanten, binnen mijn eigen bedrijf, maar ook de talloze voorbeelden die ik gedurende jaren heb mogen leren van topondernemers en politici in België en de VS.

 

Online marketing is een zeer ruim begrip. Daarom bekijk ik het vooral vanuit een psychologisch perspectief. Zo geef ik concrete tips om overtuigender te communiceren en een succesvoller online imago te creëren.

Daarnaast ben ik trotse auteur van het boek: “Het Nieuwe Campagne Voeren” en docent ‘Nieuwe Marketingtechnologiën.

Wat kan je verwachten?

Hoe moet u online overtuigen? De klassieke online marketing gebaseerd op likes en shares is oud nieuws. Ik leg u de psychologische principes van het overtuigen uit. Geen Wolf-of-Wall-Street-toestanden, maar wel internationaal erkende en wetenschappelijk onderbouwde technieken toegepast in het bedrijfsleven.  Met de nodige humor en hoog energiegehalte geef ik je een uur lang concrete tips over:

√  Wat de psychologie van het overtuigen is
√  Hoe je via sociale media meer sales binnenhaalt
√  Hoe je jouw idee naar een strategie en overtuigend verhaal kan omzetten
√  Welke sociale media er bestaan en welke nuttig voor jou zijn
√  Hoe je meer zichtbaarheid, klanten en omzet kan krijgen

“Boeiende keynote over social media waarbij het opzet van de diverse media telkens met goede en  duidelijke praktijkvoorbeelden werden gestaafd. Reinout heeft ook een zeer diepgaande achtergrond en zijn USP – de pyschologie van de sociale media – biedt echt duidelijk inzicht in het hoe en waarom van sociale media.”

– Eline Bruneel, Adjunct-directeur communicatie Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen –

“Reinout hanteert een zeer professionele en no- nonsense stijl in zijn presentatie. Hij baseert zijn communicatieadvies op een aantal klassieke inzichten uit de psychologie en de sociologie, en past die met verbazend gemak toe op de hedendaagse context. Heel overtuigend gebracht!”

– Dirk Laverge, docent marketing Howest –

Geen theorieën uit een boekje, maar echte praktijkvoorbeelden!

Mijn keynotes worden ondersteund door waardevolle psychologische voorbeelden boordevol inzichten die jou een voordeel geven. De nadruk ligt bij mij op het praktische en wordt doorheen de presentatie visueel ondersteund door casestudies.

Ik wil je alvast een voorbeeld geven!

Een belangrijk principe in het overtuigingsproces is ‘commitment en consistentie’. In mijn bedrijf passen wij dit toe in het verzamelen van abonnees voor onze updates met tips en tricks. (Wij noemen het bewust geen nieuwsbrief.)  In plaats van onmiddellijk het mailadres te vragen, vragen wij eerst of ze gratis tips willen. Pas als ze daarop klikken vragen wij het mailadres. Zo creëren wij eerst het commitment “ik wil gratis tips”. Omdat mensen consistent willen zijn, vragen wij pas in de tweede fase om het mailadres. Deze truc zorgt bij ons voor gemiddeld 268% meer conversie.

Het is maar één van de vele psychologische trucjes die ik jou kan aanleren!