We zitten ondertussen al aan de 18de aflevering van de ‘marketing en verkiezingen’ podcast. Deze keer is onze gast professor Carl Devos. Hij is hoogleraar Politieke en Sociale wetenschappen aan de Universiteit Gent en voorzitter van de vakgroep Politieke wetenschappen van deze faculteit. Het was opnieuw een zeer boeiend gesprek met heel wat inzichten en tips. Veel luisterplezier!
Omgaan met kritiek op sociale media
Het gebeurt wel vaker dat het er hard aan toe gaat op sociale media zoals rond de Soedan-rel met Theo Francken. Doordat burgers nu wel de mogelijkheid hebben om rechtstreeks in interactie te gaan met een politieke partij durven ze vaak emotioneler te reageren. Bij de klassieke mediakanalen zoals de krant of televisie is dit veel moeilijker. Het is dan zeer belangrijk voor een politicus of politica om zo goed mogelijk en zo empatisch mogelijk te kunnen uitleggen waarom je een bepaalde keuze hebt gemaakt. Zo zorg je dat je van een negatieve emotionele reactie een positieve reactie kan maken.
Gebruik sociale media in jouw politieke campagne
Sociale media is een zeer goede manier om mensen te overtuigen voor jouw programma. Ongeveer 40% van de kiezers veranderen van partij in de periode rond de verkiezingen. Dit wijst erop dat sociale media een invloed kan uitoefenen op de verkiezingsuitslag. Mensen die twijfelen op welke partij ze moeten stemmen kan je overtuigen door online actief te zijn. Elke stem telt!
Ultra-tip van professor Carl Devos!
Hoe interessant en bevrijdend sociale media ook zijn en hoe ouderwets een krant ook mag lijken. Een goed artikel in een krant door een vakman geschreven heeft nog altijd zijn kwaliteit. Combineer beide kanalen want door gebruik te maken van sociale media kan je terecht komen in de traditionele media.
Nog verdere vragen omtrent politieke marketing?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!
Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!