Presenteren, het is voor velen geen eenvoudige taak. We weten allemaal dat tijdens het geven van een presentatie je lichaamstaal een belangrijke rol speelt. Niet alleen datgene wat je zegt is belangrijk, maar ook datgene wat je uitstraalt. Enkele tips wat betreft jouw non-verbale communicatie!

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologie? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

SOAP presentations

Je geeft niet enkel een boodschap door het gebruik van taal. Je geeft ook een boodschap door wat je lichaamstaal uitstraalt. Een infographic van ‘SOAP Presentations’ geeft 10 belangrijke tips weer rond je lichaamstaal tijdens een presentatie. Ik pas deze tips regelmatig toe tijdens mijn workshops en keynotes. Ik moet toegeven dat het echt een verschil maakt!

Ik geef alvast de volgens mij 3 belangrijkste tips uit deze infographic:

Kijk naar hen

Maak oogcontact met je publiek. Mensen zijn aandachtiger wanneer je hen in de ogen kijkt. Het vermijden van oogcontact, wil zeggen dat je de confrontatie met je publiek niet aandurft. Wanneer je ze wel aankijkt, zal je beter overkomen bij jouw publiek.

Zelfzekerheid

Open je borst, je armen en neem een rechte houding aan. Je voeten naast mekaar plaatsen, maakt een zelfverzekerde indruk. De tip van een rechte houding heeft mij al veel geholpen. Het klinkt wat simplistisch, maar door deze houding aan te nemen, krijg je meer zelfvertrouwen. Je komt ook veel beter over dan een ingetogen iemand. 

Dynamiek

Maak gebruik van de ruimte. Wees niet bang om te bewegen. Een statische houding komt vaak vervelend en saai over. Beweeg met een rustig tempo, zodat je zeker niet zenuwachtig overkomt. Je publiek zal veel aandachtiger luisteren.

Tenslotte hebben jouw hersenen ook beweging nodig, dit stimuleert jouw alertheid. Het helpt je ook bij het formuleren en het overbrengen van je boodschap.

Hetgene wat je zegt is dus zeker even belangrijk als datgene wat je uitstraalt. Let dus zeker op deze tips tijdens jouw presentatie.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken?
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent psychologische technieken?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!