De meest succesvolle websites maken gebruik van micro-commitments. Dat zijn kleine laagdrempelige acties die bezoekers op je website kunnen uitvoeren. Op deze manier voelen mensen zich betrokken bij jouw verhaal, en zullen ze sneller openstaan om grotere acties te ondernemen.

Het campagneteam van Donald Trump had deze techniek prima onder de knie. In de aanloop van the Donald zijn verjaardag kregen veel mensen een mail van zijn vrouw, Melania. Ze vroeg of mensen hem een gelukkige verjaardag wilden wensen, dat kon met een simpele klik. Veel van de ontvangers van die mail zullen Donald Trump niet steunen, of hebben hun twijfels. Desondanks zullen er veel van hun zijn die hem een gelukkige verjaardag vieren. Zo voelen twijfelaars zich meer betrokken bij Trump, en is de kans groter dat ze door hem overtuigd worden.

Hoe kun jij micro-commitments toepassen?

Zorg ervoor dat mensen op je website kleine acties kunnen ondernemen. Plaats kleine filmpjes, polls en blogberichten. Het is belangrijk dat deze niet veel moeite kosten voor de bezoeker. Op deze manier raken ze onbewust verslaafd aan jouw website, en komen ze vaker terug. Het is niet aangeraden om meteen een e-mailadres te vragen, dit is een grote stap. Daarom zijn deze kleine stapjes zo nuttig, op termijn is voor de bezoeker de stap naar een e-mailadres sneller gemaakt.

Aan de hand van psychologie en kleine aanpassingen kan je grote verschillen realiseren in jouw marketing en sales. Hoe? Neem gerust contact met ons op via reinout@exposure.be

Geplaatst door Exposure.be op Woensdag 31 oktober 2018