Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Als voorbeeld nemen we de video van de Nederlandse partij PVV. In een campagnefilmpje trekt de PVV fel van leer tegen de praktijken van de islam. De video brengt teksten als ‘Islam is geweld’, ‘Islam is Jodenhaat’, ‘Islam is terreur’, ‘Islam is vrouwenhaat’ en ‘Islam is onderwerping’ in rode hoofdletters in beeld. Terwijl de teksten te zien zijn, is dreigende achtergrondmuziek te horen.

D66 kwam dan met een tegenreactie op de video van de PVV. Ze maakten een filmpje met een duidelijk kruis door het filmpje van de PVV, waarna D66 met teksten als ‘Nederland is gelijkheid’, ‘Nederland is geloofsvrijheid’, ‘Nederland is diversiteit’ en ‘Nederland is vooruitgang’ komt. De video van D66 deed het uiteindelijk veel beter op Twitter.

Wat kunnen we hieruit leren?

Af en toe zaken aankaarten of kritiek geven op een bepaalde situatie of thema is voor een politieke partij een must. Op deze manier toon je duidelijk waarvoor je staat. Wat dan wel heel belangrijk is, is de manier waarop men communiceert.

Je kan het vergelijken als op café zitten. Niemand heeft graag een persoon naast zich aan de toog die de hele avond maar zit te zagen en klagen. Online is dit net hetzelfde.

Daarom adviseren wij om kritiek op een constructieve, positieve manier te brengen. Als je de argumenten in een positief jasje kan steken scoor je. Je kaart niet enkel het probleem aan, maar je reikt tegelijk een oplossing aan. Kiezers zien dit en onthouden dat je niet enkel problemen aankaart, maar ook met oplossingen komt.

Dit geven wij politieke partijen altijd mee tijdens onze workshops en presentaties. 

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!