Nudging om straten proper te houden

In Vlaanderen wordt nudging toegepast om het oversteken veiliger te maken, maar wist je dat het ook een middel kan zijn om straten proper te houden en het milieu te onderhouden?

Het is een ergernis van velen. Je maakt een wandeling en komt om de zoveel stappen uitwerpselen van honden tegen. Veel baasjes doen de moeite niet om dit op te kuisen. Het is dan ook makkelijk om het te ‘vergeten’ en verder te wandelen. Zes Engelse gemeenten hadden daar genoeg van en beslisten om er iets aan te doen. Ze stippelden routes uit waar veel baasjes met hun hondje gingen wandelen. Op die routes werden gele stickers op de vuilnisbakken gekleefd met het opschrift ‘elke vuilnisbak is goed, voor vuilnis en voor hondenpoep’. De hoeveelheid hondenpoep werd voor en na het experiment geteld. In alle straten bleek het aantal hondenuitwerpselen gemiddeld met 38% gedaald. Het experiment kreeg vervolg in tal van andere landen, waar met varianten op de Engelse slogan aandacht probeert getrokken te worden.

Bron: keepbritaintidy.org


Wil je graag meer tips?

Schrijf je dan in op onze updates over marketing en overtuigen.

Ontdek nog meer:

Blog

Dit gebeurt er elke minuut online in 2019!

Zonder het vaak te beseffen mailen, streamen, bellen en surfen we met z’n allen op het internet. We zijn voortdurend online bezig en nieuwe cijfers

Wil je jouw communicatie en marketing opkrikken?

Contacteer ons dan!