Nudging lijkt vooral iets dat onbewust tegen ons gebruikt wordt, maar je kunt ze ook bewust in je eigen leven toepassen. Het kan vooral een hulp zijn voor mensen die het moeilijk vinden om hun doelen te behalen. Nudging kan hen helpen goede gewoontes te creëeren.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent nudging?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Voor veel mensen zijn goede voornemens geen succes. We nemen ons voor gezonder te eten, meer te sporten en minder tijd online door te brengen. In het begint lukt dat nog op enthousiasme, maar na een aantal weken is het vet van de soep. Goede gewoontes kweken is niet gemakkelijk. Om succes te boeken kan nudging daarbij helpen.

Een bekende nudge is dan mensen onbewust sneller voor voedsel op ooghoogte kiezen, dus als daar gezond voedsel te vinden is zullen mensen gezonder eten. Als je dieetplannen hebt is het slim om deze nudge ook bij je thuis toe te passen. Door je keuken zo in te richten dat het makkelijker is om gezond voedsel te kiezen, is het gemakkelijker om van gezond eten een gewoonte te maken. Een tweede nudge die je kunt toepassen is om kleinere porties op te scheppen, je zult minder geneigd zijn om een tweede bord te halen omdat dit niet de makkelijkste keuze is.

Meer sporten

Naast gezond eten is ook meer sporten een veelvoorkomend voornemen. Verschillende fitnesscentra geven hun klanten bij een lidmaatschap een boek cadeau, ze kunnen dat boek enkel lezen in de fitness. Zo krijgen ze een duwtje in de rug om naar de fitness terug te keren. Je kunt dit op jezelf toepassen. Als je meer wil gaan joggen kan je er een gewoonte van maken om naar een podcast te luisteren, of een audioboek. Je laat jezelf er enkel naar luisteren als je sport. Zo verlang je meer naar het sporten om het vervolg van het verhaal te kennen. Doelen bereiken is niet altijd even simpel, daarom is het goed om nudges toe te passen.

Nog verdere vragen omtrent nudging? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent nudging?
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!