Wist je dat het grootste deel, van alle content online, video’s zijn? Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken en maakt zowat iedereen er gebruik van. Videomarketing is een uitstekend middel om de connectie tussen je merkbeleving en je doelgroep te maken.

Iets wat velen vergeten is dat er in videomarketing veel meer tijd kruipt. Ook kan het kostenplaatje hoog oplopen. Denk dus goed na voor je begint en stel jezelf deze 3 vragen.

  • Is het haalbaar?
  • Is het verklaarbaar?
  • Is het betaalbaar?

Zijn de 3 antwoorden positief? Dan ben je er helemaal klaar voor!

Maar hoe maak je nu je eigen video content?

Vooraleer je begint aan je video moet je vooreerst een idee hebben wat het doel van de video is. Welk gevoel wil je dat je doelgroep heeft of welke actie wil je dat je doelgroep onderneemt?

Onderstaande tips helpen je alvast op weg om je video doeltreffend te maken!

1) Storytelling in merkcommunicatie

Storytelling kan in succesvolle video’s niet ontbreken. Begin dus eerst met de aandacht te trekken. Daarna kies je karakters uit waarmee het publiek zich kan identificeren. Zorg er ook voor dat er een conflict, een probleem of een uitdaging is. Toon niet te veel details en creëer, tot slot, herkenning.

2) Houd de aandacht vast

Goede video’s zorgen er namelijk voor dat de kijker blijft kijken, waardoor ze jouw merk gaan onthouden. Zorg er dus voor dat je hun aandacht blijft trekken.

3) Beleving en emotie

Als het gaat over merkcommunicatie dan kun je niet om emotie heen. Emotie is een belangrijke factor die ervoor zorgt dat mensen blijven kijken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de juiste muziek.

4) Humor

Humor kan uiteraard ook een uitstekend middel zijn om de kijkers te stimuleren. Denk wel goed na of de kijkers het ook even humoristisch zullen vinden als jij.

Het doel bij videomarketing en merkcommunicatie is om je doelgroep continu te verrassen. Ga dus niet impulsief video’s maken, maar denk na over hoe je je doelgroep gaat overtuigen met creatieve concepten en campagnes.

Wil je graag meer informatie over videomarketing en merkcommunicatie? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!