Na de verkiezingen in Nederland nemen we even de tijd om stil te staan bij de eerste winnaar Forum voor Democratie en de tweede winnaar GroenLinks. In deze podcast gaat Reinout dieper in op de acties die zij ondernamen om hun campagne te voeren en hoe zij zich differentieerden van de andere partijen. Welke marketingtrends volgden zij op om hun positie te bemachtigen? Reinout gaat ook nog een stukje verder. Naast zijn feedback, tips en inzichten analyseert hij ook de manier van campagne voeren in België en op welke vlakken die nog aan verbetering toe is ten opzichte van Nederland.

We lijsten alvast enkele belangrijke marketingtips en -trends op uit de podcast:

  1. Om je kansen te vergroten tijdens de verkiezingen is het belangrijk om jezelf rond een actueel topic te positioneren als opinieleider. Zo zorgde Groen er door de jaren heen voor dat mensen spontaan aan hen dachten wanneer ze over het klimaat hoorden.
  2. Chatbots vormen een efficiënt informatiekanaal maar missen integriteit en empathie. Om te overtuigen is het voor politici dus niet aangeraden, aangezien zij op die manier geen connecties kunnen maken met hun kiezers.
  3. De Lean Method, waarbij er wordt geëxperimenteerd met verschillende marketingtrends, wordt in Nederland veel sterker toegepast dan in België.

Wil je graag meer informatie over de hedendaagse marketingtrends en de manier waarop campagnes gevoerd worden? 
Aarzel dan niet om ons ,via onderstaande knop, te contacteren!