Het nieuwe, jonge Amerikaanse Congreslid Alexandria Ocasio Cortez is een hype op het internet. Een jaar geleden had ze amper 250 volgers op Twitter, nu haalt ze de kaap van 3 miljoen. In deze podcast legt Reinout uit hoe ze zo populair is geworden.

We hadden het over Reddit, Instagram en personal branding. Hier alvast een aantal interessante quotes.

“De combinatie van haar focus op één specifieke doelgroep en video’s van haar die viraal zijn gegaan, heeft ervoor gezorgd dat ze in korte tijd heel wat volgers heeft gewonnen.”

“Wat Alexandria Ocasio-Cortez zo sterk maakt op Instagram is dat ze zich als influencer positioneert. Ze betrekt haar volgers in haar persoonlijk leven waardoor ze haar beginnen zien als een vriendin, niet als politica.”

“Om succesvol aan Instagram te doen moet het bij je persoonlijkheid passen. Ocasio-cortez is 29 jaar en komt heel authentiek over. Als je niet van Instagram houdt zullen je volgers dat doorprikken.”

Beluister hier de volledige podcast:

Indien je vragen hebt over deze podcast, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij kunnen je ook helpen met zowel het opleiding als uitvoerde werk van je digitale campagne. We helpen je graag!