We krijgen almaar meer vragen van politici en journalisten over de beeldvoerder. Niet iedereen weet wat hij doet en voor wat hij staat. Daarom vertelt Reinout je er in deze podcast meer over.

Zoals we vroeger een woordvoerder hadden voor tekstberichten, krijgen we nu een beeldvoerder die verantwoordelijkheid is voor beelden op sociale media. Dit betekent niet dat de woordvoerder tot vervanging toe is. hij zal vooral in combinatie met de beeldvoerder werken. De ene schrijft goede teksten, de andere maakt mooie foto’s en monteert video’s.

We lijsten een aantal opvallende quote’s uit de podcast voor je op.

Het gaat niet enkel over mooie foto’s plaatsen, de beeldvoerder zorgt ervoor dat de foto’s en video’s een bepaald imago uitstralen. Als dit goed gedaan wordt is het een sterke methode om aan populariteit te winnen


Een tip voor een foto: plaats altijd een foto met een gezicht op. Uit eye-trackingstudies is gebleken dat altijd meer aandacht gaat naar gezichten dan naar andere zaken.

Er moet een reden zijn waarom je bepaalde beelden gebruikt. Er is niets mis met foto’s die je gewoon leuk vindt, maar het is best om bij de meeste beelden die je deelt goed na te denken over je strategie. Er zijn een aantal psychologische regels waarvan bewezen is dat ze werken. Daar kunnen wij je bij helpen.


Als je interesse hebt in een workshop over de beeldvoerder, of als je wil dat we je helpen met mensen overtuigen via beelden op sociale media, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.