Facebook Première geeft je de mogelijkheid om bestaande video’s als live video uit te zenden wanneer je zelf wilt. Je geniet met Facebook Première van alle voordelen van Facebook live zonder dat je daadwerkelijk zelf live gaat. Een groter bereik is altijd goed voor je politieke communicatie. Maar hoe kan het gebruik van Facebook Première het bereik voor politici vergroten op Facebook?

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Live op sociale media of toch niet echt

Het grote voordeel aan Facebook Première is dat je live bent, maar je toch niet echt live bent. Op Facebook Première plan je een vooraf gemaakte video in om deze op een tijdstip, dat je zelf kiest, live te laten gaan. Sommige mensen houden er niet van om live op Facebook te zijn of hebben geen tijd. Voor politici dus zeer handig. Ze kunnen de video opnemen wanneer ze zelf willen. Het moment dat de video live moet gaan, kiezen ze ook volledig zelf.

Aankondiging op Facebookpagina voor kijkers

Als je een bericht plant via Première komt er automatisch een aankondigingsbericht op je pagina. De geplande video wordt in een bericht weergegeven. Paginavolgers kunnen het bericht liken, delen en opmerkingen plaatsen. Ze kunnen zich abonneren en ervoor kiezen om meldingen te ontvangen over de geplande video. Zorg ervoor dat je op tijd de video inplant zodat mensen nieuwsgierig worden en zich abonneren of meldingen aanzetten.

Groter bereik voor politici door Facebook Watch

Wanneer je de video inplant, kan je ervoor kiezen om de video ook op Facebook Watch te verspreiden. Hierdoor bereik je een breder publiek omdat je video op een extra platform te zien is. Voor politici dus zeer relevant om een groter bereik te krijgen. Facebook Watch is een zoekkanaal. Kies dus voor een passende zoekterm bij je video die veel wordt ingetikt in de zoekbalk.

Politieke boodschap in een lange interessante video

Bij het aankondigingsbericht op je pagina kunnen mensen ervoor kiezen om meldingen te ontvangen van de video. Dit betekent dus dat je een melding ontvangt net voordat de video live gaat. Zo vergeten mensen niet dat je video live gaat. Super interessant als je iets wilt aankondigen! Mensen kunnen dan eenvoudig ‘deelnemen’ aan je live video. Zorg voor lange video’s met interessante content voor je kijkers. Want hoe langer je video live is, hoe groter je bereik wordt.

Doordat mensen een melding krijgen van je video zullen ze zien dat hij live staat. Daardoor komt er ook meer interactie op de video zelf, zoals mensen die het liken of die een reactie plaatsen. Vrienden van diegene die iets heeft geplaatst op de video zien deze interactie. Zo word je bereik ook telkens groter.

Politieke content die op elkaar volgt

Maak videocontent voor Facebook Première die telkens op elkaar volgt. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je op regelmatige basis video’s inplant. In verkiezingstijd zou je bijvoorbeeld je verschillende standpunten kunnen toelichten in nieuwe video’s. Op het einde van de eerste video kondig je dan aan waar je het over zal hebben in de volgende video. Videocontent die op elkaar volgt is belangrijk om twee redenen:

  1. Kijkers weten dat je nog andere video’s maakt
    doordat je dit vermeldt.
  2. Kijkers worden verleid om je volgende video te
    bekijken of je kanaal te volgen.

De volgende keer dat ze opnieuw naar een video van jou kijken, haal je een groter bereik. Het moeten boeiende video’s zijn voor je doelgroep. Hou daar dus rekening mee!

Interactie tijdens live video opvolgen

Mensen kunnen tijdens de live video, reacties plaatsen of de video liken. Bij Facebook live moet je zelf aanwezig zijn als je live gaat. Bij Facebook Première hoeft dit dus niet. De reacties moet je dan ook niet beantwoorden tijdens de live video.

Nadat de video live was, wordt het automatisch opgeslagen als een videobericht op je pagina. Ook de reacties en likes tijdens de video worden opgeslagen. Na de video heb je nog steeds de kans om alle reacties te beantwoorden. Mensen die de video niet live konden volgen, kunnen de beelden achteraf bekijken.

Facebook Première is voor politici dus een interessante mogelijkheid om hun bereik op Facebook te vergroten. Een groot bereik is namelijk goed voor je politieke communicatie. Meer tips over hoe je je bereik op Facebook kan vergroten vind je hier. Klaar om je politieke communicatie te optimaliseren met Facebook Première? Klik hier voor praktische informatie en start meteen.

Na het lezen van deze blog nog vragen omtrent Facebook Première of personal branding? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent personal branding? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!