Begin december 2018 vertrokken wij opnieuw naar de USA om er inspiratie te verzamelen over politieke marketing. Dit jaar trokken we naar California. Een staat met veel grote communicatiebureaus en natuurlijk ook de vele hoofdkantoren van sociale media. Eén van de gesprekken omtrent politieke marketing die wij hadden was met het communicatieteam van de burgemeester van Los Angeles. Wij hadden geluk om enkele vragen te mogen stellen over hoe zij te werk gaan op vlak van sociale media en politieke communicatie. In onderstaand filmpje deel ik alvast 2 communicatie-inzichten die ik uit het gesprek heb gehaald.

Politieke marketing in Los Angeles

  Twee inzichten over politieke marketing samengevat: 
  1. Het kanaal van de burgemeester is ideaal om fake news tegen te gaan. Door alles te dubbelchecken en enkel iets online te plaatsen waarvan ze zeker zijn dat het correct is, wordt de Facebookpagina van de burgemeester gezien als een zeer betrouwbaar kanaal. Burgers gaan zelf de pagina opzoeken om aan nieuwsgaring te doen.
  2. In alles wat je schrijft moet je jezelf altijd afvragen hoe je het eenvoudiger kan maken. Het maakt niet uit of het om een persbericht gaat of een post op Facebook, bij ieder bericht gaan ze na of ze bepaalde zinnen of woorden niet eenvoudiger kunnen maken. Dit doen ze ook bij persberichten.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!