De verkiezingen komen steeds dichterbij waardoor politieke marketingcampagnes op volle toeren draaien. Zaakvoerder Reinout werd uitgenodigd als gast in het televisieprogramma ‘Gert Late Night’ om wat extra uitleg te geven over politieke communicatie. In deze blog geven we jou enkele boeiende inzichten mee uit deze uitzending. 

Slogans zijn nog steeds belangrijk in een politieke campagne

We merken dat men steeds minder en minder slogans gebruikt in politieke campagnes. Nochtans zijn deze zeer belangrijk. Met een slogan kan je jouw volledige communicatieverhaal in één slagzin brengen. Als een politieke slogan gemakkelijk te herhalen valt, kan dat ervoor zorgen dat een campagne slaagt. Denk maar aan de slogan van Barack Obama: ‘Yes, we can!’ of Donald Trump: ‘Make America great again!’. Dit zijn slogans die wij tot op de dag van vandaag zeer gemakkelijk onthouden.

Daarnaast heeft psychologie aangetoond dat we een slogan die rijmt gemakkelijker onthouden. Een slogan die niet rijmt vergeet men sneller. Hier kunnen politieke partijen, maar ook organisaties en bedrijven rekening mee houden.

Interactie op sociale media

Een belangrijk onderdeel van de moderne politieke marketing

is sociale media. Als we sociale media gebruiken moeten we altijd rekening houden met het algoritme van de sociale mediaplatformen. Het algoritme is een stukje software dat bepaalt wat je te zien krijgt. Eén van die parameters in de bepaling van wat je te zien krijgt is de interactie.

Bijvoorbeeld hoeveel likes en comments je hebt op een bericht en hoe vaak je in interactie gaat met de mensen. Hoe meer interactie jouw

pagina heeft, hoe meer reacties en hoe sneller je bericht aan meer mensen getoond zal worden. We merken bijvoorbeeld op Facebook dat een live video heel goed scoort qua bereik. Vaak zijn er op die video’s heel wat interacties en dit zorgt er dan ook voor dat heel wat mensen de video te zien krijgen.

Klik hier voor meer informatie over politieke marketing

Wens je hier nog meer informatie over of heb je nog verdere vragen? 
Aarzel dan niet om ons, via onderstaande knop, te contacteren! 

 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!