Vergeet de persconferentie! Speel in op nieuwe tactieken. Vandaag zijn er zoveel mogelijkheden die je veel meer aandacht kunnen opleveren.

R.I.P de persconferentie.

Ik merk in de praktijk dat er nog steeds een automatisme is om een persconferentie te organiseren. Soms heeft een persconferentie wel nog zijn waarde, maar er zijn vandaag middelen die vaak veel geschikter zijn.

Happy Westbrook Day

Steve Hill – Chief Of Staff Oklahoma City – gaf een mooi voorbeeld. Zo tekende Russel Westbrook (NBA-ster) een nieuw contract bij OKC Thunder. In plaats van in een persbericht te zeggen hoe blij de burgemeester wel niet was, hebben ze beslist om 4 augustus uit te roepen tot ‘Happy Westbrook Day’.

Meer bereik met minder middelen

Ze deden deze aankondiging dus niet met een persbericht of persconferentie, maar wel zeer kort via Twitter op de dag dat de contractverlenging werd bekend gemaakt. Een mega succesvolle tweet! Hij had meer dan 2500 retweets en haalde er de nationale media mee.

Uiteindelijk bereikten ze veel meer dan wanneer ze een persbericht zouden versturen, het ging sneller en het kostte hen veel minder tijd.

Nog verdere vragen omtrent politieke marketing? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren!

Wil je nog meer informatie omtrent politieke marketing? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!