Skip to content

Samenvatting Twitter en politiek

Samenvatting Twitter en politiek

Tijdens mijn opleiding communicatiemanagement deed ik een onderzoek naar de effectiviteit van gebruikte tactieken door Vlaamse politici op Twitter. Ik heb onderzocht welke berichten voor de meeste retweets en likes zorgen.

Mijn bachelorproef, waar ik een onderscheiding voor kreeg, staat eigenlijk al een tijdje op mijn harde schijf. Eigenlijk zonde van het werk vond ik. Ik heb daarom even wat tijd vrijgemaakt om de belangrijkste conclussies samen te vatten. Je kan deze nu gratis downloaden.

Wat kom je te weten in deze samenvatting ‘Twitter en politiek’? 

Mijn bachelorproef telde meer dan 130 pagina’s. Ik heb alles proberen samen te vatten in 30 pagina’s. Er komen heel wat praktische zaken aan bod zoals:

  • Hoe moet je starten met Twitter?
  • Wat zijn de basisregels van Twitter?
  • Welke tactieken gebruiken Vlaamse politici?
  • Welke tactieken leven het meeste retweets op?
  • Wat is het effect van #hashtags?
  • Is het goed om een beeld achter de schermen te geven?

Wil je graag meer tips?

Schrijf je dan in op onze updates over marketing en overtuigen.

Ontdek nog meer:

Wil je jouw communicatie en marketing opkrikken?

Contacteer ons dan!

Politieke communicatie