Het is jou hoogstwaarschijnlijk ook eens overkomen. Ondanks dat je je taak wel 10 keer nakeek, vond de juf of meester toch nog een domme schrijffout. Op den duur lezen wij gewoon wat onze hersenen verwachten te lezen. Wij zien dan onze eigen fouten niet meer. Je laat dan ook beter iemand anders jouw tekst overlezen. Iemand anders heeft een veel beter zicht op de fouten die je maakt, dit geldt ook voor sociale media. Met een onafhankelijke bril is het makkelijker om de kinderfoutjes op te sporen en de ‘quick wins‘ te zien.

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op de onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!

Social media audit Exposure

Sociale media audit

Net als bij een interne audit doen wij op een systematische manier een onderzoek naar het functioneren van jouw aanpak.
Wij onderzoeken DRIE zaken:

  • Conversie-efficiëntie:

Lijken sociale media voor jou nog te vaak een verliespost? Misschien pas je gewoon niet de juiste overtuigingsprincipes toe. Wij doen onderzoek! Zo kom je te weten hoe goed je bezig bent om  de doelstellingen te halen.

Voordeel = meer omzet

  • Profileringsprofiel:

Je investeert tijd en energie in sociale media zodat je klanten je zouden leren kennen. Je wilt een duurzame band opbouwen. Wat wij zien is dat veel bedrijven zich eigenlijk niet op de juiste manier online profileren. Weet je wel, die organisatieblindheid… Ze sturen dus boodschappen uit die niet passen bij hun gewenste imago. Dit heet de performance gap. Wij onderzoeken of de uitgestuurde boodschappen passen binnen het gewenste imago.

Voordeel = uniforme communicatie

  • Algoritmehacking:

Je hebt ooit wel eens gehoord van Facebook zijn algoritmes. Als je een groot bereik wilt op Facebook, dan moet je inspelen op die algoritmes. Wij controleren of je dit wel op de juiste manier doet.

Voordeel = meer bekendheid

Hoe gaan wij te werk?

De eerste stap is luisteren. Wij willen jouw doelstellingen en strategie begrijpen. Op basis van deze informatie voeren wij het onderzoek uit. Na het onderzoek stellen wij jou de resultaten voor en geven advies hoe en waar het beter kan. Door het persoonlijk advies zal je meer bereiken met sociale media: een groter bereik, een sterker online profiel en meer omzet. Met de sociale media audit zal je sociale media zien als iets winstgevend en niet meer als een noodzakelijk kwaad.

Nog verdere vragen omtrent psychologische technieken? 
Aarzel dan niet om ons via onderstaande knop te contacteren! 

Wil je na het lezen van deze blog nog meer informatie omtrent psychologische technieken? 
Klik dan op onderstaande knop voor een gratis e-book boordevol interessante inzichten!